: «Σε κάθε μας βήμα, συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε η κ. .

«Από τον Ιανουάριο είχαμε δώσει συμβουλές στα σχολεία για το πλύσιμο των χεριών, πόσο πρέπει να κρατάει, για πολύ καλό καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών. Συμβουλές ακόμη και με βίντεο», πρόσθεσε.
«Στην πορεία, και μιας και πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, έπρεπε να κλείσουμε ένα σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουμε προχωρήσει και σε μονοήμερες αναβολές λειτουργίας σχολείων, για παιδιά τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα. Πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία και προχωράμε και εμείς σταδιακά», τόνισε ακόμη η κ. .

«Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασε για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025