Στους αναπληρωτές θα στηριχθεί η λειτουργία των σχολείων και το νέο σχολικό έτος, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, καθώς η μαζική φυγή των εκπαιδευτικών στη σύνταξη δε συνοδεύτηκε και από μαζικές προσλήψεις από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες που δεν εφάρμοσαν ούτε καν το 1 προς 10.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τρόπους ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τη μείωση του ΕΣΠΑ για το Παιδείας μέσω της ανακατανομής χρηματοδοτήσεων, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος με χιλιάδες κενά.
Φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 17.000, ενώ για ακόμη μια φορά δεν καλύφθηκε το σύνολο των κενών που εκτιμάμε ότι έφθασε τις 20.000. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι δόθηκε προτεραιότητα σε προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων, νηπιαγωγών και βασικών ειδικοτήτων στα Λύκεια με αποτέλεσμα μαθητές να μη διδάσκονται ξένες γλώσσες αλλά ακόμα και βασικά μαθήματα στα Γυμνάσια, ενώ όπως πληροφορούμαστε από εκπαιδευτικούς υπήρχαν πολλά σχολεία στα οποία δεν στάλθηκαν εκπαιδευτικοί για Παράλληλη Στήριξη.
Το επόμενο σχολικό έτος τα κενά αναμένεται να αυξηθούν κατά 5.500 – τόσες περίπου είναι οι συνταξιοδοτήσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια – ανεβάζοντας τον αριθμό των αναγκών σε 25.000.
Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι αυτές που θα ήθελε η πολιτική ηγεσία, γεγονός που το έχει επισημάνει από τη Βουλή και ο Τάσος Κουράκης. Οι προσλήψεις θα είναι περισσότερες από αυτές οι οποίες έγιναν την προηγούμενη τριετία που μετά βίας ξεπέρασαν τις 400 αλλά όπως έχουμε γράψει έχει διευρυνθεί τόσο πολύ ο αριθμός των κενών που οι 2000-2.500 προσλήψεις σε Αθμια, Βθμια και Ειδική Αγωγή δε δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Όσον αφορά τους διορισμούς συγκροτείται, επιτροπή όπως έχει γράψει το news.gr, για να εξετάσει το νέο τρόπο διορισμού που θα λαμβάνει υπόψη και την απόφαση του ΣτΕ, που έδωσε κατεύθυνση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 2012-2014 |
15.663 |
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2012-2014 |
418 |