ΝΕΕΣ εκτιμήσεις – Δείτε αναλυτικά στο πού θα κυμανθούν οι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μιλώντας στην ΕΡΤ αυτό που παραμένει κοινό σε σχέση με τις περσινές εξετάσεις είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο άγνωστος «Χ» των βάσεων

Ο κ. Χατζητέγας, , σημείωσε πως δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε σχέση με τις περσινές.



«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας άγνωστος «Χ» που είναι ο αριθμός των υποψηφιων, δεν γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν τόσο στα ΓΕΛ όσο και στα ΕΠΑΛ καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το υπουργείο Παιδείας,,  ο επακριβής αριθμός των υποψηφίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες, πράγμα που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δύσκολο να προκαθορίσει κανείς τι θα συμβεί,, γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μία μείωση του πληθυσμού που προσέρχεται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει φυγή υποψηφίων από τις ανθρωπιστικές και τις θετικές σπουδές, με ευνοούμενο πεδίο τον τομέα της οικονομίας και της πληροφορικής».

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μοναδική προϋπόθεση για τη γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλήνιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025