ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015.

Ανοδο στις περιζήτητες σχολές δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις

Δείτε τις βάσεις του 2015 ανα σχολή και τα στατιστικά 2015

Ειδική εφαρμογή για τα μόρια στις συμφωνα με τους βαθμούς σε κάθε μάθημα ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να συγκρίνουν με τις βάσεις 2015

Οι υποψήφιοι στις μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.

Εισάγοντας τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει «συνωστισμός» στις μεσαίες βαθμολογίες. «

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία Ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%.

Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά Θετικών Σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Ο υπολογισμός μορίων 2016

Ειδική εφαρμογή για να υπολογίσουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2016 τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν «πιάσει» σε κάθε μάθημα ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας. Επίσης μπορεί να γίνει εύκολα η σύγκριση με τις περσινές βάσεις. Τα

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους. Εισάγοντας τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις. Οι ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια. Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής. Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω, ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων. Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.