Για κυβερνητικό ορίζοντα εννιαμήνου, έως το Σεπτέμβριο του 2019, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο να εντείνουμε τις προσπάθειες μας με ορίζοντα εννεάμηνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019» επέμεινε ο Αλέξης , παρά τη φημολογία για πρόωρες εκλογές.

«Υλοποιήσαμε μεγάλο μέρος δεσμεύσεων της ΔΕΘ» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. «Αποτρέψαμε μειώσεις συντάξεων, ψηφίσαμε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό μετά από 10 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πάντως στην υλοποίηση τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα:

– 4.500 το 2019 στην
– 5.250 το 2020
– 5.250 το 2021

«Το σύστημα των εκπαιδευτικών με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ορίζεται από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρόταση μας έχει τρεις άξονες υλοποίησης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας:

1.Την ανάληψη ευθύνης διαδικασίας από το με σύστημα κριτηρίων
2.Η ισχύς ενός ενιαίου συστήματος μοριοδότηση και κατάταξης για μόνιμους διορισμούς, αλλά και για προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών οπού χρειάζεται
3.Το σύστημα μοριοδότησης έχει τρεις πυλώνες:

-Αναγνώριση
-Ακαδημαϊκά προσόντα
-Κοινωνικά κριτήρια

Όπως ανέφερε, με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη εκπαίδευση ή αλλιώς θεσμοθέτηση της πρόσβασης όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από την νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.

«Προχωράμε από την επόμενη σχολική χρονιά στη μείωση του μεγίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τους 25 μαθητές που είναι σήμερα για νηπιαγωγείο και δημοτικό στους 22 και θεσμοθέτηση του μεγίστου αριθμού 25 μαθητών σε κάθε τμήμα της Γ΄ Λυκείου» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.