Τραγωδία Τεμπών – Να δοθούν πτυχία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις οικογένειες των αδικοχαμένων φοιτητών του ιδρύματος, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, θα προτείνει στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.
Αναλυτικότερα, όπως λέει στο ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για δική του σκέψη, προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στους νέους αυτούς που ανθρώπους, που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου εκφράζει την εκτίμηση ότι κανένας από τους συναδέλφους του – μέλη των πρυτανικών Αρχών δε θα έχει αντίρρηση να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη σκέψη.
Πάσχα: Έρχονται τα ΝΕΑ «καλάθια» – Ποιά παιχνίδια θα έχουν έκπτωση
«Η απόδοση των πτυχίων στις οικογένειες των αδικοχαμένων φοιτητών του πανεπιστημίου μας αποτελεί μία σκέψη που έκανα, ως φόρο τιμής στα παιδιά αυτά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό γεγονός. Οι φοιτητές μας αυτοί έρχονταν στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τις οποίες με τόσα όνειρα ξεκίνησαν αλλά τόσο άδικα τις διέκοψαν. Θα συζητήσω το θέμα με τους συναδέλφους μου και νομίζω ότι κανένας δε θα φέρει αντίρρηση», είπε στο ΕΘΝΟΣ ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχασε δώδεκα φοιτητές στο τραγικό συμβάν και άλλοι 26 φοιτητές τραυματίστηκαν σε αυτό. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται και δύο Κύπριοι φοιτητές, αναφορικά με τους οποίους, όπως λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ, υπάρχει πρόταση από τον καθηγητή και πρόεδρο της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνα, να δίνεται στη μνήμη τους κάθε χρόνο μία υποτροφία σε κάποιον Κύπριο που επιθυμεί να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Η πρόταση θα κατατεθεί στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο θα αποφασίσει, αν θα υλοποιηθεί.
Λουλούδια και κεριά για τους αδικοχαμένους φοιτητές
Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των 12 αδικοχαμένων φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, άφησαν από το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου, εντός του κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής, εκατοντάδες άτομα.
Στήθηκε ένα αυτοσχέδιο «μνημείο», στο οποίο αναγράφηκαν τα ονόματα και οι ηλικίες των νέων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή καθώς και οι σχολές που σπούδαζαν, και από κάτω τοποθετήθηκαν τα λουλούδια και τα κεριά. Φοιτητικοί σύλλογοι ανέγραψαν και συνθήματα, όπως «οι ζωές μας μετράνε».
Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας φοιτητές σκέπασαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη ως ένδειξη πένθους.