Ενώ εις την Ελλάδα υπάρχουν τέσσερα Τμήματα Θεολογίας και τέσσερις Ανώταται Ακαδημίαι Θεολογικών Σπουδών μόνον το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. άνευ οποιασδήποτε συγκαταθέσεως είτε του σώματος της Σχολής είτε της Εκκλησίας προχωρεί πεισματικώς εις την ίδρυσιν προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών.
Δεν είναι μόνον αυτό αλλά και προσφάτως ο Κοσμήτωρ «ετσιθεληματικώς» μετέθεσε και τον προσκυνητάρι, δια να μη ενοχλούνται οι εισερχόμενοι από τον Οκτώβριον μουσουλμάνοι. Την παπικήν αυτήν νοοτροπίαν έχουν αποκτήσει με τας συναναστροφάς τους με τους παπικούς, δι᾽ αυτό ωργάνωσαν προ ενός έτους και εκείνο το συνέδριον δια τον Πάπαν και τον Πατριάρχην. Ως κατέστη γνωστόν από την «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» της 15ης Φεβρουαρίου 2016:
«Η ομόνοια, η αμοιβαία διάθεση γνωριμίας και της κατανόησης όλων εκείνων των στοιχείων που ενώνουν η που κρατούν χωρισμένες τις δύο μεγάλες χριστιανικές κοινότητες, την ορθόδοξη και την καθολική, υπήρξε η βασική αρχή της καθολικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Η διαθεσιμότητα αυτή εκδηλώνεται κάθε χρόνο με διάφορες έκτακτες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες: συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., επισκέψεις φοιτητών στους ναούς μας, επισκέψεις στο Αποστολικό Βικαριάτο και συνεργασίες η διαλέξεις με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, παρουσίαση διαφόρων ντοκουμέντων μέσα στο Πανεπιστήμιο, όπως των Παπικών Εγκυκλίων «ίνα πάντες εν ώσιν» και «η χαρά του Ευαγγελίου» και πολλά ακόμη… τις πιο αγαθές σχέσεις με τους εκπροσώπους των διάφορων χριστιανικών ομολογιών της συμπρωτεύουσας, αλλά και με το σύνολο σχεδόν των Καθηγητών του Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025