«Δεν μπορούμε να πετάμε ένα υλικό χωρίς να έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά»

Η κλινική ψυχολόγος και Δρ. ιατρικής Σχολής, Άννα Κανδαράκη, είπε πως «η παιδική ψυχή έχει πολλά χρώματα και στόχος είναι να δώσουμε περισσότερες εργαλεία για να τη διαβάσουμε».

«Οι ηλικίες έχουν τεράστιες διαφορές οπότε πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες που έχουν οριστεί. Έχει μεγάλη διαφορά το 11-12 ετών. Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά άνω των 12 ετών και δεν έπρεπε να προβληθεί. Έχει σημασία και εδώ υπάρχει μία παρανομία. Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η οποία ξεκινάει από την κούνια. Οι περισσότεροι ανήλικοι εκπαιδεύομαι σύμφωνα με έρευνες, μέσα από πορνογραφίες και αυτό δεν είναι καλό. Την έχω δει την ταινία, είναι βραβευμένη και ανήκει στην παιδική βιβλιοθήκη», είπε αρχικά.

«Δεν μπορούμε να πετάμε ένα υλικό χωρίς να έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά. Επίσης, δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια μέσα στη τάξη. Ο δάσκαλος πρέπει να ρωτήσει. Δεν δείχνουμε τέτοιο υλικό σε παιδιά χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία».

Σύμφωνα με την ειδικό, το πώς θα αντιδράσει ένας γονιός, επηρεάζει και την αντίδραση του παιδιού.

«Ο βασικός λόγος που έρχεται οι γονείς να ρωτήσουν ψυχολόγο για τα παιδία αφορούν μαθησιακές δυσκολίες ή μήπως γινεί ομοφυλόφιλος. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό».

«Εάν έχει γίνει μία προεργασία τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα»

Η Ματίνα Παγώνη έκανε το δικό της σχόλιο, λέγοντας πως όλα ξεκινάνε από την οικογένεια.

«Όσον αφορά το σχολείο ο δάσκαλος που δείχνει μία τέτοια ταινία, έχει να κάνει με το πώς θα την εξηγήσει. Εάν έχει γίνει μία προεργασία τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι τόσο θέμα να δει ένα παιδί μία τέτοια ταινία, εάν την εξηγήσουν. Οι γονείς φοβούνται και τρομάζουν εύκολα. Θα πρέπει με το δικό τους τρόπο να εξηγούν. Δεν είναι κάτι τραγικό να δείξουν τέτοια ταινία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025