: H δεκαπενθήμερη παράταση του στην Αττική, θεωρείται σχεδόν δεδομένη, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται.

Τι εξετάζεται για το

Για τα εξετάζονται διάφορα σενάρια, ωστόσο κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν πως όταν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις και στη συνέχεια να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Το φαίνεται να μετατίθεται για τις 8 Μαρτίου. Η αγωνία των εμπόρων έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς ήδη τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά για 3 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χαθεί η χειμερινή εκπτωτική περίοδος και οι καταστηματάρχες να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θεσμικών παραγόντων η μείωση του τζίρου τη φετινή εκπτωτική περίοδο θα φτάσει το 80% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που διογκώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανικό εμπόριο.

Eν τω μεταξύ παράταση στην περίοδο των οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

To ζήτημα των αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στις συσκέψεις των ειδικών το επόμενο διάστημα, με την Αναστασία Κοτανίδου μέλος της επιτροπής κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον , να αφήνει πάντως μία χαραμάδα ελπίδας ότι το Πάσχα μπορεί να επιτραπούν.

Ωστόσο οι επιστήμονες επισημαίνουν πως για να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός Νομού θα πρέπει να έχουν μειωθεί σημαντικά τα κρούσματα, ειδικά στην Αττική αλλά και να έχει περιοριστεί οι νοσηλείες αλλά και οι διασωληνωμένοι. Ο φόβος των ειδικών είναι πως αν επιτραπούν οι μετακινήσεις την περίοδο του , θα υπάρξει μαζική φυγή ειδικά των Αθηναίων και δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί σημαντική διασπορά του ιού στην επαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025