Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι φοιτητές δεν ήταν Άγγλοι, αλλά κατάγονταν από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν εξαπατήσει σε εξετάσεις και μαθήματα κατά μέσο όρο τέσσερις φορές.
Από τα 129 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου που αξιολογήθηκαν,το Πανεπιστήμιο του Κεντ βγήκε στην κορυφή με το μεγαλύτερο αριθμό ακαδημαϊκών περιπτώσεων ανάρμοστης συμπεριφοράς – με 1.947 περιπτώσεις – ακολουθεί το Πανεπιστήμιο του Westminster -με 1.933- και το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου με 1.828.
Το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam -με 1.740 αντιγραφείς και το Oxford Brookes -με 1711- ολοκλήρωσε την πεντάδα των πανεπιστημίων, τα οποία βγαίνουν πρώτα στην… απάτη.
Το Πανεπιστήμιο του Κεντ, όταν έμαθε ότι βγήκε πρώτο ανάμεσα στα 129 Πανεπιστήμια, δήλωσε ότι διαθέτει ειδικά συστήματα που εντοπίζουν όποιον προσπαθεί να αντιγράψει, αναφέροντας πως δεν θα ανεχθεί από εδώ και στο εξής τέτοια συμπεριφορά από φοιτητή.
«Έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για όσους προσπαθούν να αντιγράψουν και η επανάληψη των παραβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των διδασκομένων από το πανεπιστήμιο».
Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Μπάκινγκχαμ δήλωσε στους «The Times»:«Η πρώτη μορφή αντιγραφής, δηλαδή η αντιγραφή-επικόλληση, πλέον έχει μειωθεί αρκετά γιατί είναι πολύ εύκολο να ανιχνευθούν».
Ωστόσο, υπηρεσίες στις οποίες επαγγελματίες καθηγητές γράφουν διατριβές, δοκίμια και εργασίες, έναντι χρημάτων, φαίνεται να είναι όλο και περισσότερο της μόδας.
Η υπηρεσία, Ιvory Research, ισχυρίζεται πως είναι από τις κορυφαίες ακαδημαϊκές-ερευνητικές εταιρίες που κάνουν ακριβώς την παραπάνω δουλειά. Στην εταιρία, μάλιστα, εργάζεται μία μεγάλη ομάδα από συγγραφείς και ερευνητές που έχουν τουλάχιστον 2 πτυχία από Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο συγγραφέας που θα εκπονήσει την εργασία σας έχει την σχετική εμπειρία και τα κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα για το θέμα σας, ενώ το έργο που παράγουμε για εσάς είναι υψηλότερο από το ακαδημαϊκό επίπεδο», επισημαίνει η Ivory Research.