Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε η του Δήμου Βόλου.

Μπιφτέκι με ρύζι και ένα μήλο ήταν το πρώτο γεύμα που διανεμήθηκε χθες το μεσημέρι στους μαθητές στο σχολείο, με την ολοκλήρωση του ωρολογίου προγράμματος των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», η διαδικασία της παραλαβής των γευμάτων μέσω εταιρείας από Θεσσαλονίκη, κύλησε ομαλά, χθες, πρώτη ημέρα. Για τη σίτιση των μαθητών μάλιστα, τηρήθηκε το μενού προηγούμενων ετών για το μήνα Μάιο.

Οι δικαιούχοι μαθητές του Δήμου Βόλου, άρχισαν να σιτίζονται με οκτώ μήνες καθυστέρησης σε σχέση με συμμαθητές τους σε όλη τη χώρα και μετά από ενάμιση χρόνο, από τότε που διακόπηκε ξαφνικά το πρόγραμμα.

Το περσινό σχολικό έτος, τα σχολικά γεύματα άρχισαν να διαμένονται δύο ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και διακόπηκαν ξαφνικά την 1η Μαρτίου. Εως και το τέλος της χρονιάς, οι μαθητές αν και δικαιούχοι του προγράμματος, δεν έλαβαν ούτε ένα γεύμα.

Οι… περιπέτειες σίτισης των μαθητών, στο πλαίσιο όχι μόνο προώθησης της υγιεινής διατροφής, αλλά και κάλυψης μιας βασικής ανάγκης ιδίως για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεχίστηκαν και την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Μολονότι σε όλη τη χώρα, τα γεύματα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, στον Δήμο Βόλου, υπήρξε εμπλοκή και άρχισαν μόλις χθες. Εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μπλοκάρισαν τη διαδικασία μέσω ενστάσεων και μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο λήφθηκε απόφαση για την παροχή γευμάτων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Και πάλι όμως χρειάστηκαν τρεις μήνες μέχρι να ξεκινήσει η διανομή των γευμάτων.

«Είναι θετικό ότι ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα αλλά αυτό έγινε με οκτώ μήνες καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητούσαμε να υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα και τα γεύματα να καλυφθούν είτε από πρόγραμμα είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Το σημαντικό πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Να διασφαλιστεί δηλαδή η διανομή των γευμάτων για τη νέα σχολική χρονιά, ώστε οι μαθητές να μην στερούνται το πολύτιμο αυτό γεύμα ως «όμηροι» της αντιδικίας μεταξύ εταιρειών», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025