Με το πρώτο κουδούνι στα , τα τηλέφωνα μπήκαν στην τσάντα. Το CNN Greece μίλησε με εφήβους και γονείς που στην πλειονότητά τους συμφωνούν ότι το μέτρο είναι σε θετική κατεύθυνση, εκφράζοντας βέβαια και ορισμένες ενστάσεις.

Τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου που έχουν στην συντριπτική τους πλειονότητα κινητά τηλέφωνα είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά και δεν τα βγάζουν την ώρα του μαθήματος ή κάνουν διακριτική χρήση στα διαλείμματα.

«Είναι καλό να μην είναι το κινητό στο , γιατί μας αποσπά την ώρα του μαθήματος. Καλώς ή κακώς, θα το βγάλουμε να κοιτάξουμε την ώρα, αν μας στείλουν ένα μήνυμα θα το ακούσουμε και θα το τσεκάρουμε. Από την άλλη μπορεί στο διάλειμμα να θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο ή να πρέπει να μιλήσω με κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και δεν μου επιτρέπεται», λέει στην κάμερα του CNN Greece η Αγάπη, μαθήτρια Λυκείου.

Η Μαίρη, επίσης μαθήτρια Λυκείου, θεωρεί ότι το μέτρο δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα καθώς τα παιδιά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους.

«Στην τάξη το κάνουμε λίγο πιο διακριτικά και οι καθηγητές απλά κάνουν λίγο περισσότερο τα στραβά μάτια», λέει.

Η άποψη των γονέων

Οι γονείς θεωρούν ότι το μέτρο κινείται σε σωστή κατεύθυνση, εκφράζοντας ωστόσο ορισμένους προβληματισμούς.

«Θεωρώ ότι το μέτρο είναι σωστό και ο λόγος είναι ότι τα παιδιά πλέον δεν ασχολούνται με τα κινητά ούτε τα χρησιμοποιούν μέσα στην τάξη. Έχουν αρχίσει και αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους» λέει στο CNN Greece, o Γιάννης Τσαμπούρης, πατέρας μαθήτριας Δημοτικού και προσθέτει: «Θα δούμε βέβαια το μέτρο αν θα αποδώσει και στο μέλλον, πιστεύω όμως ότι θα ολοκληρωθεί έτσι όπως πρέπει».

Η Κατερίνα Κοροντζή, μητέρα μαθήτριας Δημοτικού, από την άλλη υποστηρίζει: «Τα παιδιά μας, δυστυχώς, έχουν έρθει σε έναν κόσμο που καθημερινά ακούμε πάρα πολύ άσχημα πράγματα. Τουλάχιστον να έχουν τρόπο να ζητήσουν βοήθεια. Αν αφαιρέσουμε κάτι τέτοιο από τα παιδιά θα πρέπει κάτι άλλο να τους προσθέσουμε. Λίγη ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025