: Σήμερα άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα του ΙΕΠ για την αξιολόγηση, όπως .

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε 114 διευθυντές , οι οποίοι δεν υπέβαλαν την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης για το σχολικό έτος 2020-2021 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με την ΑΔΕΔΥ να καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία για εκφοβιστικές τακτικές.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν στο iPaidia.gr ότι κατατέθηκαν ενστάσεις από διευθυντές, πάνω από 10 στον αριθμό, με ορισμένους από αυτούς να επικαλούνται τεχνικά προβλήματα για την μην υποβολή της έκθεσης και των σχεδίων δράσης του σχολείου για την τρέχουσα χρονιά.

Γι’ αυτό το λόγο, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε η πλατφόρμα να ανοίξει και πάλι.

Τι θα ισχύσει με τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ

Οι κυρώσεις για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, δεν επηρέασαν τα σχολεία τα οποία υπέβαλαν στην αρμόδια πλατφόρμα ενιαία κείμενα, αλλά μόνο σε όσα οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν προχωρήσει σε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Παρ’ όλα αυτά σε συνάντηση του γ.γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρου Κόπτση με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης ειπώθηκε από τον δεύτερο ότι τα κείμενα αυτά δεν είναι σύννομα και ζητήθηκε από τους πρώτους να έρθουν σε επαφή με τα σχολεία ώστε να κατατεθούν εξατομικευμένα κείμενα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται για περίπου 500 σχολεία, αριθμός που διαψεύδεται από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες κάνουν λόγο για συμμετοχή χιλιάδων σχολείων.

«Για πολλοστή φορά ο Γ.Γ. επιχειρεί με παράνομες προφορικές εντολές και προτροπές τύπου «διοικητικής επιβολής» (όπως έκανε πριν λίγους μήνες με τους/τις Διευθυντές/ντριες και τους/τις Προϊστάμενους/ες, τώρα με τους/τις Συντονιστές/ριες Εκπαιδευτικού Έργου), να διχάσει το εκπαιδευτικό σώμα ώστε να σταματήσει να αγωνίζεται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ», ήταν η απάντηση της ΔΟΕ στις συστάσεις του κ. Κόπτση προς τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, ενώ σημειώνει προς τους εκπαιδευτικούς της ότι «καμία δεσμευτική αξία ή υποχρεωτικό χαρακτήρα δεν έχουν οι προτάσεις των Συντονιστών Εκπαίδευσης.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε 114 διευθυντές σχολείων

Πριν δύο εβδομάδες, διευθυντές σχολείων που  δεν ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-2021 εντός της δοθείσας προθεσμίας, ενημερώθηκαν ότι αναστέλλεται αυτόματα η μισθολογική τους εξέλιξη και αποκλείονται από την δυνατότητα διεκδίκησης άλλης θέσης στελέχους εκπαίδευσης για οχτώ χρόνια, στο πλαίσιο κυρώσεων για την αποχή-απεργία στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι η αναστολή της εξέλιξής τους δεν επιδρά στην προσμέτρηση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος στον χρόνο δημόσιας υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020 και η πρώτη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου αφορούσε το σχολικό έτος 2020-2021. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προχώρησαν σε μακρά αποχή-απεργία από την διαδικασία με τη διαμάχη τους με το Υπουργείο Παιδείας να λύνεται οριστικά στα δικαστήρια τον Σεπτέμβρη του 2021 και  την πολιτική ηγεσία να δικαιώνεται και μετά την έφεση των εκπαιδευτικών κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την αποχή-απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025