Η κατάργηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία της χώρας μας είναι πράξη δημιουργίας προϋποθέσεων μείωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης και αντιτίθεται με σαφήνεια στις επιταγές του Συντάγματος για ποιοτική και δωρεάν παιδεία, αλλά και των διακρατικών συμφωνιών περί πολυγλωσσίας και πολλαπλογλωσσικής εκπαίδευσης.
Τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να επιχειρούνται, πολλώ δε μάλλον σε μία χώρα, όπου οι ξένες γλώσσες αποτελούν εργαλείο και όπλο για τις επερχόμενες γενιές, αφού ο Τουρισμός και οι διακρατικές εμπορικές σχέσεις πάσης φύσεως είναι και θα παραμείνουν η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.
Αν πράγματι η επερώτηση του κου Νικολόπουλου εμπεριέχει το ερώτημα της κατάργησης της Γερμανικής γλώσσας από το Δημοτικό Σχολείο (χωρίς να έχω διαβάσει το κείμενο της επερώτησης που αναφέρεται εδώ), τότε προφανώς ο κος Νικολόπουλος έχει παραβλέψει τις παραπάνω θεμελειακές παραδοχές.
Τον καλώ λοιπόν, εφόσον πράγματι ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ την επερώτηση και να τη στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση της εισαγωγής της εξ ίσου διδασκαλίας όλων των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα μάλιστα με το πρόσφατο Νέο Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες και να ζητήσει την άμεση επαναφορά των τριών (τουλάχιστον) ωρών διδασκαλίας ανά εβδομάδα.
Έτσι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της δημόσιας παιδείας σε φορέα παροχής χρήσιμων και βιοποριστικά σημαντικών εργαλείων για τις επόμενες γενικές.
Δ. Ζέππος ( facebook )