Τη γενικευμένη κάλυψη των σχολικών μονάδων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και την επανασύσταση του Παρατηρητηρίου της Βίας ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας , μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Alpha Radio.

«Υπάρχουν και ήδη στα Επαγγελματικά Λύκεια ανά ένα ή δύο . Αυτό πρέπει να γενικευτεί σε όλες τις περιοχές της χώρας. Υπάρχει μία πίεση ψυχολογική στα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης το σχολείο που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δέχτηκε πίεση, όπως και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ενισχύουν, να ενδυναμώνουν τα παιδιά. Πρωταρχικός ρόλος της πολιτείας είναι να έχει ασφαλή τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς», τόνισε η .

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Όσον αφορά την ανακατάληψη από αντιεξουσιαστές χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «υπάρχει ανακοίνωση της Σχολής, δεν υφίσταται αυτή η ανακατάληψη».

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κατάργηση αλλά σε αποκατάσταση του ασύλου. «Πρέπει να επαναφέρουμε το Πανεπιστήμιο στον χώρο που του αξίζει» τόνισε η κα Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Η πρόθεσή μας δεν είναι αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Νομίζω ότι γίνεται σε όλους σαφές. Με αυτό που έκανε το Υπουργείο, ουσιαστικά έλυσε τα χέρια των εμπλεκομένων φορέων ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η διάταξη εκεί και όπου χρειάζεται πάντα και με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από τις πρυτανικές αρχές αλλά και μέσα από το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θα πρέπει να επαναφέρουμε το Πανεπιστήμιο στον ρόλο που του αξίζει, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της παραγωγής, της έρευνας και της παιδείας».

ΤΟ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σχετικά με τα προσφυγόπουλα, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «τα παιδιά που βρίσκονται στα camps βρίσκονται ήδη σε σχολείο, ήδη φοιτούν», ενώ για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, εκτίμησε πως θα είναι ομαλή, με καλή ενημέρωση από την αυτοδιοίκηση και από τους φορείς και με έναν αριθμό που θα μεταφερθεί σύμφωνα με τα δεδομένα κάθε περιοχής.

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καλύτερη αποδοχή αυτής της κατάστασης που έχει διεθνή και ευρωπαϊκό χαρακτήρα και είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί η επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου και βέβαια η ενίσχυση της έννοιας της αλληλεγγύης από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη» , είπε.