Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους προέδρους των ΤΕΙ

Διαφώνησαν με την αναδιάρθρωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας ανά τμήμα (όπως προβλέπει το Τριετές Σχέδιο), για να συμφωνήσουν σε μεταρρυθμίσεις ανά ίδρυμα· για τα υπόλοιπα οι πρόεδροι των ΤΕΙ τηρούν στάση αναμονής. « Kάποια θα γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και άλλα θα παραμείνουν ΤΕΙ» έλεγαν κύκλοι της Συνόδου τους, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα .

Και οι δύο πλευρές, πάντως, συνομολογούν την ανάγκη να αλλάξει το τρέχον καθεστώς, προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη το (κλείνει 19 τμήματα έως το 2018).

Το δίωρο τετ α τετ έγινε σε καλό κλίμα και η κάθε πλευρά εξέφρασε τις απόψεις της. Εξάλλου, κατά βάση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο υπουργός ζήτησε επικαιροποιημένα στοιχεία για τα τρέχοντα ζητήματα των ΤΕΙ, όπως για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ομοειδών τμημάτων, στην οποία -όπως έχει δηλώσει- προτίθεται να προβεί.

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξει, μαζί με τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, η συζήτηση για τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Σημειωτέον, κατά τις πληροφορίες, ο Κ. Γαβρόγλου εξέφρασε στους προέδρους την πρόθεσή του να φέρει ρύθμιση για τα που καταρχήν θα δίνει τον πρώτο λόγο επί των στα ΑΕΙ, ύστερα όμως από νέο γύρο διαβούλευσης. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε επί Σίας Αναγνωστοπούλου αποσύρεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025