Πρωτοποριακά και ευέλικτα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Κόρινθο, λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 τέσσερα (4) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών :
- «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» (Σε συνεργασία με το Rutgers University in Newark – School of Public Affairs and Administration)
Κατευθύνσεις: 1. Διακυβέρνηση, 2. Δημόσιες Πολιτικές
- «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» (Κοινό ΠΜΣ με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Κύπρου) (Σε συνεργασία με το American University in the Emirates (AUE) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ))
Κατευθύνσεις: 1. Διεθνής Επιχειρηματικότητα, 2. Διεθνής Ασφάλεια, 3. Διεθνής Ανάπτυξη
- «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» [Global Risks (Uncertainties), Politics and Analytics]
- «Μεσογειακές Σπουδές» (Σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια (Ιταλία), Inalco (Γαλλία), Yaşar (Τουρκία), Νεάπολις Πάφου (Κύπρος), και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα).)
Γλώσσα: Αγγλική
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος ΠΕΔιΣ διακρίνονται για τον διεπιστημονικό τους χαρακτήρα, συνδυάζοντας θεωρητικές και εφαρμοσμένες γνώσεις από τα πεδία της πολιτικής επιστήμης, της οικονομίας, της ιστορίας και των διεθνών σχέσεων και έχουν οργανωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και τις ανάγκες των φοιτητών.
Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος ΠΕΔιΣ:
- ολοκληρώνονται σε μόλις 12 μήνες επιτρέποντας στους απόφοιτους να αποκτήσουν αυξημένα προσόντα σε σύντομο χρονικό διάστημα
- δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μέρους των μαθημάτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών χωρίς απαραίτητη φυσική παρουσία
- αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, επιτρέποντας ευελιξία στη μαθησιακή διαδικασία
- έχουν χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλα ΠΜΣ
- πραγματοποιούνται σε μη εργάσιμες μέρες και ώρες, μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
- διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τον διεθνή χαρακτήρα τους μέσα από πρωτοποριακές συνεργασίες με καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού
Ακαδημαϊκό προσωπικό
Οι καθηγητές του Τμήματος έχουν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ) και έχουν πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Παράλληλα, παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημόσιους φορείς και δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε εθνικές επαγγελματικές σχολές (π.χ. Διπλωματική Ακαδημία, Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κλπ).
Στο Τμήμα λειτουργούν επίσης ερευνητικές ομάδες σημαντικής πρωτοτυπίας, στις οποίες συμμετέχουν εκτός από μέλη ΔΕΠ, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, τα οποία έχουν προσελκύσει σημαντικούς πόρους και έχουν δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, προωθώντας την ακαδημαϊκή έρευνα και αριστεία.
Μαθησιακό περιβάλλον –Υποδομές
Η υποδομή του Τμήματος προσφέρει στους φοιτητές ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης και προαγωγής της έρευνας μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ακαδημαϊκής ζωής από τις εγγραφές φοιτητών μέχρι τη διδασκαλία και την έρευνα. Οι φοιτητές έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση, τόσο μέσω της οργανωμένης βιβλιοθήκης όσο και online, σε διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων. Παράλληλα, η λειτουργία όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος υποστηρίζεται από άριστα οργανωμένη Γραμματεία με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Τέλος, πέρα από τη συμμετοχή τους στις ερευνητικές ομάδες του τμήματος, οι φοιτητές διευρύνουν τους ορίζοντες τους συμμετέχοντας σε επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το τμήμα και παρακολουθώντας ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.
Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο
Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ερευνητικό επίπεδο για απόκτηση διδακτορικού τίτλου. Οι διδάκτορες του τμήματος στελεχώνουν το ερευνητικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό δυναμικό της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα, στο πλαίσιο των ερευνητικών ομάδων και δραστηριοτήτων του Τμήματος, εκπονούνται δεκάδες διδακτορικές διατριβές και παράγεται πλούσιο, ποιοτικό και ποσοτικό, ερευνητικό έργο.
Πληροφορίες-Αιτήσεις
Αιτήσεις για τα προγράμματα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τη διαδικασία αιτήσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος ΠΕΔΙΣ: http://pedis.uop.gr/?p=5523