: Στις 28/09/2019 και ενώ ανακοινώθηκε από το υπ. παιδείας η Β΄ φάση αναπληρωτών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που αφορούσε σε 5.387 προσλήψεις (στο σύνολο α΄ και β΄ φάσης 25.945 ) πραγματοποιήθηκε μόλις η Α΄ φάση πρόσληψης μουσικών ειδικοτήτων για τα .

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ Καθηγητών Μουσικής, Κλάδου Τ.Ε.16

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο (ανακοίνωση του αιρετού ΚΥΣΔΕ κ. Νεκτάριου Κορδή) τα κενά που είχαν δηλωθεί από τα Μουσικά Σχολεία ανέρχονταν σε 26.500 ώρες, δηλαδή κατά προσέγγιση 1.154 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

Εντούτοις, οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο ήταν μόλις 447 (και από αυτούς 117 ΑΜΩ), δηλαδή το σύνολο ωρών που καλύφθηκαν αντιστοιχούν σε 9.345!! Συνεπώς, υπολείπονται 17.155 κενά σε ώρες, δηλαδή 745 ΑΠΩ. Αυτό σημαίνει ότι ικανοποιήθηκε μόνο το 35% των αναγκών σε καθηγητές! Την ίδια στιγμή στις υπόλοιπες ειδικότητες το ποσοστό κάλυψης σε προσλήψεις, άγγιξε το 90%!

Δηλαδή, ενώ σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγιναν 20.558 προσλήψεις στην Α΄ φάση και 5.387 προσλήψεις στη Β’ φάση, στα Μουσικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν μόλις 447, συνεπώς οι λιγότερες προσλήψεις σε ολόκληρη την εκπαίδευση!! Τα Μουσικά σχολεία που λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία σε αντίξοες συνθήκες λόγω της συνεχούς υποστελέχωσής τους, στηρίζονται κυρίως στους αναπληρωτές καθώς οι μόνιμοι καθηγητές δεν επαρκούν παρά στο ελάχιστο και δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία 10 χρόνια! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, με ποιο τρόπο θα γίνει εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους όταν καλύπτεται μόλις το ⅓ των αναγκών τους ;

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική ειδικότητα ( κλ. ΠΕ79 και ΤΕ16 ) που καλύπτει οργανικά και λειτουργικά κενά με στρατιές ωρομισθίων ζητάμε :

– Να πραγματοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα Μουσικά σχολεία και οπωσδήποτε πριν από την οποιαδήποτε πρόσληψη ωρομισθίων. – Την ίση και δίκαιη κατανομή του αριθμού των προσλήψεων και στα μουσικά σχολεία έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο και τους στόχους που έχει ορίσει το υπουργείο παιδείας.

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Μουσικών σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025