ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Αθήνα, 26-07-2016

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ…

Με χθεσινή ανακοίνωσή της , η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει την Π.Ε.Κ. επειδή σε πρόσφατη ανακοίνωσή της άσκησε κριτική στην απάντηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ, . στο πόρισμα Λιάκου και όχι στο πόρισμα Γαβρόγλου όπως ήταν το σωστό.

Είναι αλήθεια ότι η απάντηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., απευθυνόταν στον Πρόεδρο της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής κ. Γαβρόγλου και όχι στον κ. Λιάκο, όπως δημοσιεύτηκε σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες της 15ης Ιουλίου 2016.

«Ξεχνά» όμως ή σκόπιμα αρνείται, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. (ΣΥΝΕΚ – Δ.Α.Κ.Ε.) να απαντήσει σε ζητήματα ουσίας που βάζει η κριτική μας:

  1. Γιατί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε τώρα να πάρει μέρος σε έναν διάλογο που πολλές φορές στο παρελθόν είχε καταγγείλει αρνούμενη τη συμμετοχή της σε αυτόν;
  1. Ποια ακριβώς ήταν η συμμετοχή του θεσμοθετημένου οργάνου λαϊκής βάσης, του Ε.ΣΥ.Π. σε αυτόν τον διάλογο; Αφού η Ο.Λ.Μ.Ε. συμμετείχε στον προσχηματικό εθνικό διάλογο για την Παιδεία, προφανώς γνωρίζει και μπορεί να πληροφορήσει τους συναδέλφους πώς είναι δυνατόν στο πόρισμα Γαβρόγλου (σελ.5) να αναφέρεται ότι το πόρισμα της επιτροπής αυτής φτιάχτηκε «μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας», ενώ αυτό δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί;
  1. Ποια ακριβώς είναι τα «θετικά σημεία» του πορίσματος Γαβρόγλου, στα οποία επιμένει να αναφέρεται η πλειοψηφία του Δ.Σ.; Μήπως είναι οι προτάσεις του πορίσματος για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αντιγραφή- επικόλληση των αντίστοιχων κειμένων του 2012; («Η Αυτοαξιολόγηση με μια ματιά» Δεκέμβριος 2012, «Πρόταση για ένα σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου» Νοέμβριος 2012). Μήπως μπορούν οι παρατάξεις που συγκροτούν τη σημερινή πλειοψηφία του Δ..Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. να μας θυμίσουν ποια ήταν η θέση τους τότε;

Σε ότι αφορά το ακροτελεύτιο κομμάτι της σημερινής ανακοίνωσης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. περί σκόπιμης παραπληροφόρησης, ας αναζητήσουν αυτές τις πρακτικές αλλού…

Υ.Γ. Είναι θετικό που έστω και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε για πρώτη φορά από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ότι «μεταξύ των θέσεων της ανωτέρω επιτροπής (Λιάκου) και των θέσεων της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει κοινός τόπος».

Ελπίζουμε η θέση αυτή να παραμείνει και θέση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025