Άλλη μια αναστολή για τις με φυσική παρουσία επιβλήθηκε ως τις 15/02/2021 και ώρα 6:00. Το εν λόγω μέτρο έχει επιβληθεί από τις 07/11/2020 και ανανεώνεται συνεχώς από τότε.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση αφορά στα μεταπτυχιακά με συνάφεια με την και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία όπου οι φοιτητές καλούνται (βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στα εν λόγω μεταπτυχιακά) να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον το 60% της πρακτικής τους άσκησης στις δομές όπου αυτή υλοποιείται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Συρίγος πρόσφατα δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ για τις πρακτικές ασκήσεις ότι αναγνωρίζει το\ πρόβλημα, μιλώντας για φοιτητές «εγκλωβισμένους» από πέρσι το Μάιο!
Ανέφερε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά η υφιστάμενη επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα!

Ο κοινός νους διερωτάται:

Αφού θεωρείται επικίνδυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού η ύπαρξη 1-2 φοιτητών ανά αίθουσα με λίγους μαθητές (μιας και\ μιλάμε για δομές ΕΑΕ), γιατί το ΥΠΑΙΘ δεν προβαίνει σε αναμόρφωση του πλαισίου των εν λόγω πρακτικών ασκήσεων, ώστε εν μέσω πανδημίας να μπορούν να υλοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου εκτός
δομών (με βίντεο, εργασίες κτλ.), όπως γίνεται με πρακτικές ασκήσεις άλλων προγραμμάτων εν μέσω πανδημίας;

Ως πότε το ΥΠΑΙΘ θα «κουκουλώνει» το πρόβλημα με το μανδύα του κορωνοιού, εξοργίζοντας φοιτητές και τις οικογένειές τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025