Με το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και φύλαξης της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας ξεκινά το εβδομαδιαίο αναλυτικό δελτίο τύπου/ ανακοίνωση της …
Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «όσον αφορά στην ασφάλεια και την οριοθέτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και την προστασία των μελών της, η Πρυτανεία όχι μόνο εξακολουθεί αλλά και εντείνει τις προσπάθειές της, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για τους σκηνίτες που έχουν εγκατασταθεί στα όρια του Πανεπιστημίου, συνεχίζονται οι επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, για μια συντονισμένη αντιμετώπιση, ενώ, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία μελών της Πρυτανικής Αρχής, θα προχωρήσει άμεσα η περίφραξη όλης της Πανεπιστημιούπολης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, τοποθετήθηκαν περιμετρικοί προβολείς, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός των κεντρικών λεωφόρων και φωταγωγήθηκαν οι στάσεις των λεωφορείων.

Σας θυμίζουμε ότι τα απογεύματα (εργάσιμες ημέρες, ώρες 17:30-20:30), ένα μικρό λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ κάνει κυκλικές διαδρομές, μεταφέροντας με ασφάλεια φοιτητές από απομακρυσμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης στην κεντρική στάση της «Πρυτανείας», μπροστά στο Α΄ κτίριο. Η διαδρομή αυτή προσφέρεται δωρεάν από το αστικό ΚΤΕΛ, με απλή επίδειξη του εισιτηρίου της ιδίας ημέρας αποβίβασης. Αναζητήστε το με την ένδειξη «Εσωτερικό Δρομολόγιο Πανεπιστημίου Πατρών» !

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ότι για 1η φορά φέτος, το τριήμερο της Αποκριάς κύλησε ήρεμα στην Πανεπιστημιούπολη, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν τα “καρναβαλικά πάρτυ” διαφόρων εξωπανεπιστημιακών φορέων, που όχι μόνο προκαλούσαν φθορές και πλήθος επισφαλών καταστάσεων, αλλά εξέθεταν το ίδιο το Ίδρυμα μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Στο μεταξύ την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών με εκπροσώπους από τον ερευνητικό φορέα A*STAR Graduate Academy (Agency for Science, Technology and Research Graduate Academy) και τρία Πανεπιστήμια της Σιγκαπούρης (National University of Singapore, Nanyang Technological University και Singapore University of Technology and Design), με ιδιαίτερο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, τα οποία κατέχουν υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις.

Στη συνάντηση, την οργανωτική ευθύνη της οποίας είχε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου μας μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιπέδων, από πολλά Τμήματα και γνωστικά αντικείμενα. Κατά τη διάρκειά της, ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ν. Καραμάνος παρουσίασε το ερευνητικό, ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο, αλλά και το διεθνές status του Πανεπιστημίου μας, αντίστοιχες παρουσιάσεις έγιναν από τα ιδρύματα της Σιγκαπούρης, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις δυνατότητες πολυεπίπεδης συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών προγραμμάτων όπως το Horizon 2020 αλλά και η «Διεθνής Κινητικότητα Erasmus+», (κοινά προγράμματα – Joint Degrees, φοιτητική και ερευνητική κινητικότητα, δυνατότητες χρηματοδότησης), ενδυνάμωσης υπαρχόντων συνεργασιών και κοινών στρατηγικών στόχων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τρεις παράλληλες ομάδες εργασίες, όπου τα μέλη του Πανεπιστημίου μας είχαν τη δυνατότητα παρουσίασης του επιστημονικού και ερευνητικού τους έργου και στοχευμένης επικοινωνίας με τους συναδέλφους από τη Σιγκαπούρη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το επετειακό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το Πανεπιστήμιο Πατρών, «Πανεπιστήμιο Πατρών 1964-2014: 50 χρόνια μετά – μια συνοπτική ιστορία», με συγγραφέα τον ομότιμο καθηγητή του ΠΤΔΕ Σήφη Μπουζάκη, ειδικό σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Τελετών. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η κ. Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκ. Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι στο παραπάνω λεύκωμα παρουσιάζεται, με πλήθος ιστορικών τεκμηρίων (θεσμικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφίες κ.λπ.), η πενηντάχρονη ιστορία μας, με αναφορά στη διοίκηση, τις Σχολές, τα Τμήματα, τους διδάσκοντες  διδασκόμενους, τις κτιριακές υποδομές, τις κεντρικές μονάδες του Ιδρύματος (βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο, μουσεία κ.λπ.), τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ στο τέλος του λευκώματος παρατίθεται παράρτημα με πίνακες για τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου, την ανθρωπογεωγραφία του, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και τους δωρητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025