: Στις πάνω από 100.000 θα αντιμετωπίσουν ένα αρκετά διαφορετικό τοπίο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις θέσεις αλλά  και στα και στην κατανομή των τμημάτων μέσα σε αυτά.

Η σημαντικότερη αλλαγή φέτος αφορά την κατάργηση του 4ου επιστημονικού που άνοιγε τις πόρτες των παιδαγωγικών σχολών. Πλέον οι σχολές των Παιδαγωγικών ανοίγουν για όλους τους υποψήφιους χωρίς την υποχρέωση εξέτασης των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας που πέρσι καταβαράθρωσαν τις επιδόσεις των υποψηφίων του εν λόγω πεδίου.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, τα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού.

Γενικά, οι Πανελλαδικές των θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πριν από τις , θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία (θα εξεταστούν μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία.

Εξάλλου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λήξουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ωστόσο, από μεριάς υπουργείου Παιδείας, εκκρεμεί η σχετική Απόφαση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων.

Τις φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και η δημιουργία του νέου , αλλά και ο φετινός αριθμός των εισακτέων φοιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025