Τα πτυχία των κολεγίων απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Παρασκευή 17/1. Η υπουργός Παιδείας , κατά την τοποθέτησή της, αναφέρθηκε και στην παιδαγωγική επάρκεια των πτυχίων.


Απαντώντας στα λεγόμενα της Χαράς Κεφαλίδου, η : «Το τελευταίο στοιχείο, ότι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Μα, αυτό σημαίνει, προσέξτε, ότι το να αναγνωρίζεις αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, για παράδειγμα, ενός φιλολόγου που έχει σπουδάσει στη Γαλλία, αυτό σημαίνει αναγνώριση προσώπων και ισοδυναμία. Κινητικότητα των εργαζομένων.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν ήδη αποκτήσει στην Γαλλία εμπεριέχουν την παιδαγωγική επάρκεια και αυτό σημαίνει στο Ενωσιακό Δίκαιο η κινητικότητα των εργαζομένων, η αναγνώριση και η επαγγελματική ισοδυναμία των προσόντων τους». «Ανακριβέστατος» ο ισχυρισμός ότι τα πτυχία των κολεγίων δεν ελέγχονται. Η Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε παράλληλα ως «ανακριβέστατο» τον ισχυρισμό ότι τα πτυχία των κολεγίων δεν ελέγχονται.
«Ειπώθηκε εδώ, ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πτυχία των Κολεγίων. Ανακριβέστατο, ανακριβέστατο! Ο έλεγχος γίνεται εντός του Υπουργείου. Ζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία για τα προγράμματα σπουδών. Για την πιστοποίηση του εν λόγω ιδρύματος. Για την αξιολόγηση του ιδρύματος από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην εν λόγω χώρας. Επίσης, ζητούνται αντισταθμίσματα εάν η αρμόδια υπηρεσία κρίνει ότι για κάποιους λόγους μπορεί να χρειάζονται επιπλέον αντισταθμίσματα. Όλα αυτά εφαρμόζονται κανονικότατα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.»