ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
«Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή»
Υποβολή αιτήσεων έως και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016
Επίσημος ιστοχώρος: http://avarts.ionio.gr/ada
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που αποτελεί το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα όπου δίδεται έμφαση στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας, προκηρύσσει για δεύτερο συνεχόμενο έτος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή” (ΦΕΚ 464/27.03.2015, τ. B’) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι ο Καθηγητής Νικόλαος-Γρηγόριος Κανελλόπουλος και η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται από τους Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας καθώς και από διακεκριμένους επισκέπτες Καθηγητές.
Στο Πρόγραμμα Σπουδών του ΠΜΣ περιλαμβάνονται μαθήματα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης ψηφιακής και διαδραστικής τέχνης, καθώς και της τεχνολογίας του ήχου και της εικόνας.
Επισημαίνεται ότι το ΠΜΣ «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» παρέχεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις στη βάση εισαγωγής του, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την άνοδο της τάξης του 6,6% στη Βάση Εισαγωγής του έτους 2016. Επίσης το ίδιο έτος, αναδείχθηκε το 4ο πανελλαδικά τμήμα σε πλήθος δηλώσεων υποψηφίων, καθώς περισσότερα από 10.000 άτομα το συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους, γεγονός που αντικατοπτρίζει αφενός την θετική πορεία του Τμήματος διαχρονικά, αφετέρου την υψηλή απήχηση που έχει ανάμεσα στους υποψήφιους των εισαγωγικών εξετάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι για εισαγωγή στο ΠΜΣ μπορούν να υποβάλλουν ταχυδρομικώς αίτηση και ολοκληρωμένο φάκελο υποψηφιότητας μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2016 (ημερομηνία πρωτοκόλλησης από την γραμματεία του Τμήματος).
Η προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017
Δείτε το ΠΜΣ ΕΔΩ