Καθορίστηκε ο αριθμός στα για το σχολικό έτος 2025-2026

Με απόφαση της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοσίων Ωνασείων Σχολείων, ορίστηκε ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στις εισαγωγικές τάξεις για το σχολικό έτος 2025-2026.

Δείτε επίσης

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετικές εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις συνθήκες λειτουργίας κάθε σχολείου.

Ωνάσεια σχολεία: Ο αριθμός εισακτέων

Η διαδικασία των αιτήσεων για την εισαγωγή στα Ωνάσεια Σχολεία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, από τις 24 Μαρτίου έως και τις 7 Απριλίου 2025.

Ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων γίνεται στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις για τα δημόσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες επιλογής των μαθητών, όπως αυτές ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο.

Αναλυτικά η απόφαση:

Δείτε επίσης