Οι κενές θέσεις στα σχολεία «δημιουργούν» θέσεις στα Πανεπιστήμια … – Το Ποτάμι
Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία η εκπαιδευτική κοινότητα για ακόμα μια φορά ταλανίζεται από τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το δίδυμο Μπαλτάς-Κουράκης να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει πώς θα καλύψει όλα τα σχολεία της χώρας (είναι 12.000, 15.000, 20.0000 ή μήπως 25.000 τα κενά;), φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες, δημιουργώντας περισσότερα κενά.
Συγκεκριμένα μια ημέρα πριν την παραίτησή της κυβέρνησης προχώρησε σε αποσπάσεις 82 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας! (δείτε εδώ τον κατάλογο http://minedu.gr/home/themata-prosopikou/135-protobathmia-kai-deyterobathmia/13957-28-08-15-2015-2021 )
Γιατί άραγε αυτή η σπουδή;
Βέβαια το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό όταν αυτή η κίνηση συνοδεύεται και από πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Χασάπη ο οποίος ουσιαστικά δηλώνει ότι όσοι εκπαιδευτικοί «δε θέλουν» να είναι και να διδάσκουν στην τάξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους μετατάξει (!) στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Πραγματικά μια υπεύθυνη στάση για την εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα.
Η υποκρισία βέβαια για την πλήρωση των κενών των εργαστηρίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εμφανής καθώς και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, καθώς ήδη από το 2008 εκκρεμεί στα Πανεπιστήμια η τοποθέτηση 76 ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό) και 24 ΕΕΔΙΠ (Ειδικό & Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), καθώς και 80 ΕΤΕΠ στα ΤΕΙ, δηλαδή εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό το οποίο σύμφωνα με την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε άμεση προτεραιότητα στις προσλήψεις. Αλλά μάλλον πάλι και εδώ ξέχασε ο κ. Μπαλτάς την πολιτική του δέσμευση έναντι των εκλεγμένων ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ υπό διορισμό!
Δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες του Υπουργού για ισονομία, εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, «όχι στα ρουσφέτια» κ.λπ. που ακούσαμε και στις προγραμματικές του δηλώσεις. Πρέπει τα λόγια να συνοδεύονται κι από πράξεις, κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπουμε σε αποφάσεις σαν τη συγκεκριμένη, αν και τους λόγους τους φανταζόμαστε….
Το Ποτάμι