Η κυβέρνηση, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δείχνει ανυποχώρητη στο θέμα των Θρησκευτικών. Τι θα πρέπει να γίνει στο θέμα αυτό; Ποιά πρέπει να είναι η μορφή του μαθήματος; «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η απόφαση του ΣΤΕ υπομνύει και εμπεδώνει με τον πιο σαφή τρόπο τα όσα προβλέπει η εθνική έννομη τάξη
Απόσπασμα συνέντευξης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και των νόμων της χώρας. Η επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Ωστόσο, η νομοθεσία μας προβλέπει τη διδασκαλία άλλων δογμάτων και θρησκειών για τους πιστούς και τα τέκνα αυτών.
Η Ελληνική Πολιτεία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν δύναται να αυτοπεριορισθεί και να επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυρίαρχου λαού.
Η κυβέρνηση παραβιάζει καταφανώς τις αρχές και του ορισμούς του Συντάγματός μας και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ. Και σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τη δική του ατζέντα, τη δική του κοινωνική κατασκευή και την επιβολή τεχνητών προτύπων, που έχουν ως στόχο την αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού λαού και, ενδεχομένως, την πολιτισμική αλλοίωσή του.
Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να ανταποκρίνεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και στην ομολογία της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, όπως αναφέρεται ρητώς στο Σύνταγμά μας, και, παράλληλα, οι πιστοί άλλων δογμάτων και θρησκειών να διδάσκονται τα δικά τους Θρησκευτικά. Άλλωστε το μάθημα είναι Θρησκευτικά και όχι Θρησκειολογία, η οποία εμπίπτει στο φάσμα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας».