«Αυτά που προτείνει ο υπουργός Παιδείας κινούνται σε μία κατεύθυνση για την οποία υπήρχαν ευρύτατες συναινέσεις και μάλιστα ευρύτερα πολιτικά», τόνισε ο κ. Βούτσης το πρωί της Παρασκευής.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε
στα Παραπολιτικά FM επεσήμανε ότι αυτά που προτείνει το υπουργείο Παιδείας να εφαρμοστούν στα σχολεία «δεν είναι κάποιες νεοπαγείς απόψεις που έρχονται από τη σημερινή μόνο κυβέρνηση κι οπωσδήποτε αποτελούν ένα σύγχρονο, θετικό βήμα προσέγγισης και του μαθήματος των θρησκευτικών και άλλων πτυχών του θέματος».
Ο κ. Βούτσης συνέχισε:
Δεν συμμερίζομαι αυτούς τους προβληματισμούς, τους ακούω και με θορυβούν. Θεωρώ ότι θα έπρεπε η συζήτηση γι’ αυτά τα θέματα, εν έτει 2016, σε μία κοινωνία ώριμη όπως είναι η δική μας να έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Μερικές φορές απορώ κιόλας από τους τόνους που σηκώνονται.
«Οι αποφάσεις σε αυτά τα ζητήματα, διότι δεν μιλάμε για τα κατηχητικά αλλά για τα δημόσια σχολεία, είναι αποφάσεις της κυβέρνησης και κρατικές αποφάσεις. Είναι απολύτως συμβατή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που έχει αποδεχτεί την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, με τις ενέργειες και τις πολιτικές μιας σύγχρονης κοινωνίας, η οποία και συνταγματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσδιορίζει και την ανεξιθρησκεία ταυτόχρονα με την επικρατούσα θρησκεία», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.
Μόλις χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση με την οποία συνόδευσε τον τόμο που εξέδωσε η Εκκλησία της Ελλάδος «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή».
Αφού ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν», ο Αρχιεπίσκοπος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του υπ. Παιδείας κάνοντας λόγο για «ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεις, που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται».