Νομοσχέδιο για την – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος – Το συνδικαλιστικό κίνημα υπό διωγμό.


Στο νέο και κατάρτιση, ο οποίος αποδομεί , η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να κλιμακώσει τους αντιδημοκρατικούς χειρισμούς σχετικά με την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Η ολοκληρωτική απόρριψη των σχεδιασμών της ηγεσίας του από την απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων της εκπαίδευσης οδήγησε σε ακόμη πιο (εντυπωσιακά! ) αντιδημοκρατικές –στην έμπνευση και την υλοποίηση- αποφάσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην με εκπροσώπους της απόλυτης επιλογής της, εκπροσώπους δοτούς, χωρίς καμία νομιμοποίηση στην συνείδηση του κλάδου.
Την ίδια ώρα, προχωρά στην θέσπιση τοπικών πινάκων προσλήψεων ωρομισθίων και -παρακάμπτοντας ουσιαστικά τους ενιαίους πίνακες- προετοιμάζοντας την ολοκληρωτική ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και τον οδικό χάρτη για την (καθ΄ υπαγόρευση των οδηγιών της έκθεσης Πισσαρίδη), εξέλιξη που θα μετατρέψει ανέκκλητα τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, τις παιδαγωγικές σχέσεις των παραγόντων της σχολικής ζωής και τις προοπτικές των μαθητών και μαθητριών μας στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό πεδίο.
Η κυβέρνηση δεν στρέφεται όμως μόνο απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα του κόσμου της εκπαίδευσης. Δείχνει πραγματικά μια απόλυτη διάθεση συντριβής –σε θατσερικά πρότυπα- των συνδικαλιστικών κινημάτων και δράσεων που αναδεικνύουν τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Ο δρόμος της υπονόμευσης των κατακτήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος έχει ανοίξει από την κυβέρνηση του νεοσυντηρητισμού και απέναντι σε αυτήν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές πρέπει να βάλουν δημοκρατικό και κοινωνικό φραγμό.
Σήμερα διώκεται το συνδικαλιστικό κίνημα, αύριο όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί
Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι δράσεις των συνδικαλιστικών κινημάτων δεν είναι υπό αίρεση και δεν θα τεθούν σε ασφυκτικό κλοιό περιορισμών και απαγορεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025