Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning στο πλαίσιο των δράσεων ‘eTwinning to support closed schools’ και ‘Μένουμε Σπίτι με το eTwinning’ έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει τα παρακάτω διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ):

1ο webinar με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επανασύνδεσης στην σχολική κοινότητα κατά την διάρκεια του Covid 19. Το Πριν, το Τώρα και το Μετά»

Το webinar απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό) όλων των τύπων.

Στη θεματολογία τoυ εν λόγω διαδικτυακού σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται οι εξής ενότητες:

  • ποιες είναι οι προκλήσεις που οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας έχουν να αντιμετωπίσουν στην παρούσα αυτή μεταβατική περίοδο
  • πώς η φιλοσοφία της καθολικής πρόληψης μπορεί να τους βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια
  • παραδείγματα και προτάσεις που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν την ψυχική θωράκιση τόσο των ιδίων όσο και των μαθητών τους.

Συντονίστρια του webinar είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς”ΠΡΟΝΟΗ” σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το webinar θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:30-18:30 με τη χρήση της πλατφόρμας WebEx και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο από κανάλι στο YouTube. O σχετικός σύνδεσμος θα ανακοινωθεί στη σελίδα του και στα .

2ο Webinar με τίτλο: « Έφηβοι και πανδημία: στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση»

Το webinar απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων.

Στο διαδικτυακό αυτό σεμινάριο θα συζητηθούν:

  • Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των εφήβων: φόβος, κοινωνική απόσταση, απομόνωση.
  • Οι εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη κρίση ως πρόσωπα και λειτουργοί εκπαίδευσης.
  • Η διατήρηση της σύνδεσης με τους μαθητές/τριες μας στο διαδίκτυο και μετά το διαδίκτυο: Βιωματικές δραστηριότητες για την ψυχολογική στήριξη των εφήβων και τη δημιουργία ενός κλίματος συναισθηματικής ασφάλειας.

Συντονίστρια του webinar είναι η κα Μαρία Κυριακίδου, Msc Σχολική Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δ. Νεάπολης – Συκεών “ΠΥΞΙΔΑ” σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Το webinar θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:30-18:30 με τη χρήση της πλατφόρμας WebEx και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο από κανάλι στο YouTube. O σχετικός σύνδεσμος θα ανακοινωθεί στη σελίδα του και στα .

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τις σχετικές φόρμες στους παρακάτω συνδέσμους:

  • «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επανασύνδεσης στην σχολική κοινότητα κατά την διάρκεια του Covid 19. Το Πριν, το Τώρα και το Μετά» (για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης):
  • «Έφηβοι και πανδημία: στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση» (για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης):

Οι φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνουν ανοιχτές έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Για κάθε webinar θα επιλεγούν οι πρώτοι 800 εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν εγκαίρως την αίτηση τους, οι οποίοι στη συνέχεια θα λάβουν στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και τον σχετικό σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στο webinar. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης.

To είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους κτλ) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχουσών ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επιικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν έργα, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 800.000 εκπαιδευτικοί, 205.000 σχολεία και έχουν υλοποιηθεί περίπου 106.000 συνεργατικά έργα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στο eTwinning είναι εγγεγραμμένοι 28318 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε 8649 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα 16874 συνεργατικά έργα (τελευταία ενημέρωση: 21-05-2020). . Δεν είστε μόνοι!

01 Webinar 1920x1080

02 Webinar 1920x1080

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025