Το κτιριακό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα (σύλλογο γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών) το πρόβλημα παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα με 27-28 μαθητές, να μην υπάρχουν αίθουσες για την πραγματοποίηση ατομικών μαθημάτων και τα μουσικά σύνολα να στριμώχνονται.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όσο για το σύλλογο των καθηγητών (90 – 92 τον αριθμό) είναι αδύνατη η συνύπαρξη όταν συναντώνται οι δύο βάρδιες στη μέση του σχολικού προγράμματος .
Στις μέρες μας ο κορονοϊός εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αν θέλουμε να τηρηθούν στοιχειωδώς κάποια μέτρα προστασίας.
Μετά από αγώνες γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών, παραχωρήθηκε για 20 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το διπλανό κτίριο (πρώην ΠΙΚΠΑ). Ως χώρος είναι ακατάλληλος για χρήση και απαιτείται να γίνουν εργασίες.
Δυστυχώς, έχουν ήδη περάσει τα δυο (από τα 20) χρόνια της παραχώρησης και η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν έχει προχωρήσει σε καμία εργασία, ώστε από Σεπτέμβρη, το κτίριο να παραχωρηθεί στο Μουσικό Σχολείο. Σαν να μην έφτανε αυτό, συχνά-πυκνά εγκαλεί την σχολική κοινότητα και απαιτεί τη μείωση του αριθμού των εισακτέων μαθητών!
Μια μείωση που δυστυχώς πραγματοποιείται τα δυο τελευταία χρόνια στην Α’ Γυμνασίου, σε αντίθεση με τις ανάγκες μαθητών και γονιών της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά!
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο! Οδηγεί στην υποβάθμιση της λειτουργίας του μουσικού σχολείου (π. χ. αδυναμία στην σύνθεση μουσικών συνόλων).

Απαιτούμε την άμεση έναρξη των εργασιών και την έγκαιρη παράδοση του κτιρίου, δίπλα από το Μουσικό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025