Το υπουργείο Παιδείας, για άλλη μια χρονιά, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις αρνητικές αποφάσεις του σε βάρος των μελών της φοιτητικής κοινότητας, καθώς για άλλη μια φορά παίρνει αρνητικές αποφάσεις για αυτή.

Του Άγγελου Τζίτζιρα

Μετά από την ψήφιση, από πλευράς ΝΔ, των απαράδεκτων νομοσχεδίων που αφορούν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σε συγχωνεύσεις και στην στήριξη των ιδιωτικών ΙΕΚ και κολεγίων σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων, τώρα παίρνει μια επικίνδυνη απόφαση για το μέλλον των και συγκεκριμένα σχετικά με την εξεταστική.

Ενώ όλοι βλέπουμε την μεγάλη αύξηση των και τον κίνδυνο που μπορεί αυτή να φέρει σε όλη την χώρα, η κ. Κεραμέως αποφάσισε ότι η εξεταστική πρέπει αναγκαστικά να γίνει δια ζώσης – και σε περίπτωση που κολλήσουν κάποιοι φοιτητές να δώσουν κάποια άλλη στιγμή. Μια απόφαση επικίνδυνη για όλη την χώρα καθώς καταδικάζει έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων στο να κολλήσουν, ενώ μπορεί όλο αυτό να αποτραπεί.

Ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι η περίοδος να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Έτσι δεν θα υπάρξει ο κίνδυνος να κολλήσουμε οι φοιτητές ούτε οι εκπαιδευτικοί και την ίδια ώρα να μην υπάρξει το φαινόμενο της άνισης εξέτασης των φοιτητών με διαφορετικά θέματα για αυτούς που θα έχουν την μεγάλη ατυχία να κολλήσουν.

Ένα από τα αναγκαία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η οποιαδήποτε ηγεσία είναι αυτό της διορατικότητας, ένα χαρακτηριστικό που είχαν μεγάλοι ηγέτες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αν το είχε στο ελάχιστο η σημερινή κυβέρνηση, δεν θα έπαιρνε αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις για την Παιδεία και τα μέλη της αλλά θα επένδυε στη Δωρεάν και Δημόσια παιδεία αλλά και στο ΕΣΥ, όπως έκανε διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής.

Μέλος της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και πρωτοετής φοιτητής στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025