Σχετικά με τις μεταθέσεις σε Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία είχα αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενη ενημέρωσή μου. Για τις μεταθέσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη ειδικές διατάξεις και δεν εμπίπτουν σε μοριοδότηση για λόγους  οικογενειακούς, συνυπηρέτησης, προβλημάτων υγείας, κλπ.

Πεππές Δημήτρης

τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

με τη ΔΑΚΕ καθηγητών

Ειδικότερα για τις μεταθέσεις  των κλάδων Μουσικής και Καλλιτεχνικής παιδείας (ΠΕ08, ΠΕ79.01, ΠΕ91.01, ΠΕ91.02 & ΤΕ16), στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, το ΚΥΣΔΕ αποδέχτηκε τις προτάσεις που προβλέπονται από τις δύο αντίστοιχες Επιστημονικές Επιτροπές Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας. Τα κενά που καλύφθηκαν με μεταθέσεις στα σχολεία αυτά ήταν:

Διαπολιτισμικής Εκπ/σης   9 Γενικών ειδικοτήτων

Μουσικά Σχολεία             38 Γενικών ειδικοτήτων και 25 Μουσικών ειδικοτήτων

Καλλιτεχνικά Σχολεία      18 Γενικών ειδικοτήτων και   9 Καλ/κων ειδικοτήτων

 

‘Όσον αφορά την πρόταση του ΚΥΣΔΕ  για τις φετινές Γενικές Μεταθέσεις, επισημαίνεται ότι με αυτή ικανοποιήθηκε το 11,16% των συνολικών  αιτήσεων που τελικά εξετάστηκαν από το πληροφοριακό σύστημα. Συγκεκριμένα μετατεθήκαν 669 συνάδελφοι από τους 5.993 που υπέβαλλαν αίτηση.

Το ποσοστό ικανοποίησης (11,16 %)  είναι αυξημένο σε σύγκριση με πρόσφατες χρονιές ( 7,38% το 2019, 7,07% το 2018, 3,10% το 2017). Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτονται με αυτό τόσο οι  εκπαιδευτικές ανάγκες  όσο και η αυτονόητη απαίτηση συναδέλφων που υπηρετούν επί χρόνια μακριά από τις οικογένειές των και απαιτούν επιτέλους να επιστρέψουν σε αυτές.

Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχουμε εκφράσει ως αιρετοί, την πλήρη αντίθεσή μας στον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζονται τα οργανικά κενά /πλεονάσματα από τις εγκυκλίους των Μεταθέσεων. Η αντίθεση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι το αριθμητικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τους υπολογισμούς αυτούς αδυνατεί να προσδιορίσει ορθά τις οργανικές θέσεις ανά περιοχή μετάθεσης και υποεκτιμά τα Κενά.

Η μη αποτύπωση των  εκπαιδευτικών αναγκών που δημιουργούνται από τους αδυνατούντες εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους μακροχρόνια απόντες, σε συνδυασμό με τις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές αποφάσεις των τελευταίων ετών (αύξηση διδακτικού ωραρίου, κατάργηση των διευκολύνσεων για τους υπευθύνους  σχολικών εργαστηρίων, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα κα) έχουν οδηγήσει στην «εξαφάνιση» χιλιάδες οργανικές θέσεις.

Το γεγονός αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αφού αρκεί κανείς να αναζητήσει το πλήθος των προσλήψεων Αναπληρωτών και τα χιλιάδες κενά που εμφανίζονται το Σεπτέμβριο στις φερόμενες ως «πλεονασματικές»  περιοχές μετάθεσης.

Επιπλέον ο τελικός Πίνακας Κενών/Πλεονασμάτων για τις Γενικές Μεταθέσεις βασίστηκε αποκλειστικά στις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών  και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ουσιαστική εμπλοκή από τα ΠΥΣΔΕ και τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Θα πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ως θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ούτε χρονικές καθυστερήσεις ούτε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στη κατεύθυνση μείωσης των κενών του Τελικού Πίνακα όπως αυτό επιχειρήθηκε σε προηγούμενα έτη.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθούν αιτήσεις εκπαιδευτικών για Αμοιβαίες μεταθέσεις,  Μετατάξεις σε άλλο κλάδο ή την πρωτοβάθμια και Αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ και Φορείς.

Υπενθυμίζω  ότι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αιτήσεις για Αμοιβαία Μετάθεση θα πρέπει να το κάνουν εντός

Δεκαπενθημέρου αμέσως μετά την δημοσίευση των μεταθέσεων. Για τις Μετατάξεις σε άλλο κλάδο θα προηγηθεί εγκύκλιος. Τέλος και με δεδομένο τον μικρό αριθμό μεταθέσεων είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το πλήθος των αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ  να είναι αυξημένο σε σχέση με άλλες χρονιές.

 

Προς ενημέρωση των συναδέλφων σας κοινοποιώ Πίνακα  Κενών/Πλεονασμάτων για τις Γενικές Μεταθέσεις τα οποία καταψηφίστηκαν από τους Αιρετούς. Επισυνάπτονται επίσης Στατιστικά Μεταθέσεων