Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 4 Μαρτίου.
Η κ. Μακρή, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαχαράκη, τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσ/νίκης κ. Μαυρίδη και τη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσ/νίκης κα Βαζούρα, επισκέφτηκε στο 43ο Δημοτικό Σχολείο, το 15ο Γυμνάσιο και το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.
Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας συνέπεσε με την διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό», με αφορμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η κ. Μακρή συμμετείχε στην εκδήλωση με χαιρετισμό στον οποίο υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Παιδείας τάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα της ενημέρωσης, της πρόληψης και της κινητοποίησης κατά του φαινομένου της σχολικής βίας και εκφοβισμού, τόσο ως προς την παραδοσιακή έκφρασή του, όσο και ως προς την διαδικτυακή διάστασή του.
Στο 43ο δημοτικό, την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Σερεμέτη, ο σύλλογος διδασκόντων και τα παιδιά που, λόγω των ημερών της Αποκριάς, είχαν εορταστική διάθεση και μεγάλη ανυπομονησία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και το πέταγμα του χαρταετού.
«Μοιράστηκα, σήμερα, τη χαρά των παιδιών που απολαμβάνουν τα έθιμα της Αποκριάς και, με την διάθεσή τους για παιχνίδι και διασκέδαση, μετέτρεψαν αυτήν την ημέρα σε ένα αναπάντεχο πάρτι!
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι κανόνες πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό δεν πτόησαν τους μικρούς μαθητές, που, με την πηγαία παιδική αισιοδοξία, ενσωμάτωσαν τα μέτρα στα «μέτρα τους»!
Στη συνέχεια, η κ. Μακρή επισκέφτηκε το 15ο Γυμνάσιο και το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου την καλωσόρισαν, αντίστοιχα, η διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαρία Πολίτου και ο διευθυντής του ΓΕΛ κ. Χρήστος Σαχπατζίδης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.
«Είναι μαγική, ελπιδοφόρα και, πραγματικά, αναζωογονητική η επαφή με τις μαθήτριες και τους μαθητές, η συνύπαρξη στο φυσικό χώρο τους, το σχολικό περιβάλλον και η συμμετοχή στις απλές και καθημερινές δραστηριότητές τους. Μια επίσκεψη σε σχολείο μετατρέπει μια συνηθισμένη ημέρα σε σπουδαία εμπειρία.
Ευχαριστώ πολύ για την ουσιαστική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, για τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις, τον διάλογο!»
Η κ. Μακρή επισκέφτηκε, τέλος, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα , το οποίο υποδέχεται στα εκπαιδευτικά προγράμματά του, κάθε χρόνο, περισσότερους από 12.000 μαθητές.
«Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κοσμεί την πόλη της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζει την διάδοση της ιστορίας και των αγώνων του ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και προτρέπει στην εμβάθυνση και μελέτη της νεότερης και σύγχρονης διαδρομής της Μακεδονίας. Ευχαριστώ για την κατατοπιστική ξενάγηση και την φιλοξενία και, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών λειτουργίας του Μουσείου, εύχομαι να συνεχίσετε τη δημιουργική πορεία σας, το επιστημονικό έργο σας και το δυναμικό όραμά σας να δυναμώνει την παρουσία και τη δράση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».