Ακούσαμε με προσοχή τις καταγγελίες των συναδέλφων βουλευτών για επεισόδια στην διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας « την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων δεν την γνωρίζω και δεν θα τοποθετηθώ. Θα σας παρακαλούσα όμως, σε αυτή την αίθουσα εκφράσεις όπως ότι «η ανωμαλία συνεχίζεται» να αποφεύγονται, γιατί είμαστε μία δημοκρατική χώρα, ευνομούμενη και εφαρμόζεται ο νόμος με το προσήκον μέτρο» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στις καταγγελίες που έκαναν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡα 25 σχετικά με βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης ανέφερε πως «δεν έχω καμία εμπάθεια, καμία πρόθεση να δημιουργήσω μία αίσθηση αγωνίας, μία αίσθηση τραγική ή κάτι τέτοιο. Μόνο σας ενημερώνω όλους ανεξαιρέτως ότι πριν από δέκα λεπτά βγήκα από το Κοινοβούλιό μας, καθώς με ενημέρωσε ο κ. Παλαιολόγος, ο οποίος είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσιογραφίας, πως ένας μαθητής του 19 ετών έχει συλληφθεί και είναι μέσα στην αυλή της Βουλής μας. Επειδή η σημειολογία μού φάνηκε πολύ βαριά, να υπάρχει συλληφθείς μέσα στην αυλή της Βουλής μας, πλησίασα, συνεννοηθήκαμε με τον άντρα των ΜΑΤ, είπε ότι δεν είχε ταυτότητα, βρέθηκε η ταυτότητά του, την επέδειξε, παρενέβη ο Φρούραρχος της Βουλής και ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, όπως έπρεπε να γίνει».
Στην συνέχεια είπε «κατέβηκα και είδα ότι οι άντρες των ΜΑΤ συνελάμβαναν μπροστά από τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη, στο κέντρο δηλαδή της Βουλής μας, δύο ανθρώπους, πλησίασε ο κ. Γιάννης Λιάκος, όπως μου είπε ο ίδιος μετά, ο οποίος είναι φωτορεπόρτερ-μέλος της ΕΣΗΕΑ και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. Τότε μπροστά στα μάτια μου και της κ. Μπακαδήμα δύο άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς οδηγία προφανώς από τον κάποιον ανώτερό τους, γιατί δεν ήταν εκεί κάποιος παρών, έτρεξαν, έπεσαν πάνω στον φωτορεπόρτερ, τον κ. Λιάκο, τον έριξαν κάτω και στη συνέχεια τον χτύπησαν.
Παρενέβημεν και σταμάτησαν να τον χτυπάνε. Στη συνέχεια, μας πλησίασε ο κ. Μάριος Λώλος, που είναι πρόεδρος ή πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Φωτορεπόρτερς και μου επιβεβαίωσε ότι ήδη είχαν συλληφθεί πριν από αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια μας άλλοι τέσσερις ή πέντε άνθρωποι, οι οποίοι ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, απ’ ό,τι κατάλαβα. Προφανώς, η ανωμαλία γενικεύεται και δεν το λέω καθόλου μικροκομματικά. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω ότι το ξέρετε όλοι. Όλοι έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε στα ΜΑΤ, πέντε μέτρα από τον ναό της Δημοκρατίας -και δεν φταίνε τα ΜΑΤ, την πολιτική τους ηγεσία εννοώ-, να χτυπάνε έναν φωτορεπόρτερ που απλώς κάνει τη δουλειά του»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως «επειδή η καταγγελία που ακούστηκε είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ σοβαρή, θα ήθελα ως Προεδρείο της Βουλής να διαμεσολαβήσετε, ώστε να ειδοποιηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης να έρθει να δώσει εξηγήσεις, τι γίνεται, ή εν πάση περιπτώσει η κυρία υπουργός να επικοινωνήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αν και φαντάζομαι ότι η ευθύνη δεν είναι ατομική, είναι συλλογική της Κυβέρνησης. Αυτό είναι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή»