– Κλειστά σχολεία: «Το τι θα γίνει με τα σχολεία και τις πανελλαδικές, θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων. Αν μιλάμε για ένα κλείσιμο μέχρι περίπου 3 βδομάδες, έχουμε τη δυνατότητα με ήπιου τρόπους να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Για παράδειγμα, μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, περικοπή εκδρομών κλπ», σημείωσε η υπουργός Παιδείας, , μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κορωνοϊό.

«Αν μιλάμε για μεγαλύτερο διάστημα, θα πρέπει να κοιτάξουμε άλλες λύσεις, όπως η περικοπή της ύλης, η επέκταση του σχολικού έτους, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για Πανελλήνιες, υπάρχει το ενδεχόμενο μετακύλισης της ημερομηνίας έναρξης. Η επιδίωξή μας θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών», πρόσθεσε η ίδια.

Αναφορικά με το πρόγραμμα διδασκαλίας εξ αποστάσεως, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε δυναμικά, και έχουμε φύγει από την πιλοτική εφαρμογή. Σήμερα κάναμε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα. Συμμετείχαν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, συν άλλοι που δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο νομό τους», ενώ πρόσθεσε ότι και οι μαθητές μπαίνουν με ενθουσιασμό στην πλατφόρμα.

«Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δική του τάξη. Μπορεί να μοιραστεί παρουσιάσεις, έγγραφα, οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν τον λόγο, να υποβάλλουν ερωτήματα, υπάρχει πλήρης διάδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η αναστάτωση στους μαθητές να είναι η μικρότερη δυνατή», επεσήμανε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι εν μέσω αυτής της κρίσης «μάς δίνεται μια ευκαιρία να εξελίξουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες. Να διανύσουμε βήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει χρόνια τώρα. Ας αξιοποιήσουμε κάποιες ευκαιρίες να προχωρήσουμε παραπέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025