Κορoνοϊός: Διαδικτυακό μάθημα για 38.500 μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Συνολικά 161 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια πέρασαν στην τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την πανδημία.
Tο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων που θα διδάσκονταν διά ζώσης στις σχολικές αίθουσες ακολουθούν από χθες οι μαθητές Λυκείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με τα ισχύοντα, εξατομικευμένα για τις δύο περιφερειακές ενότητες, μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού.
Χθες, πρώτη μέρα της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα Λύκεια, αναφέρθηκαν μεμονωμένα προβλήματα τεχνικής φύσης, τα οποία σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση «επιλύθηκαν όλα και σήμερα δε μας έχει γίνει καμία σχετική αναφορά».
Συνολικά 161 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια πέρασαν στην τηλεκπαίδευση, 64 εκ των οποίων υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 67 στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και 30 στη Διεύθυνση Σερρών. Στα τμήματα αυτά συνολικά 4.000 εκπαιδευτικοί κάνουν μαθήματα σε 38.500 μαθητές.
«Δύο- τρία προβλήματα αναφέρθηκαν σε σχολικές μονάδες της Νεάπολης, της Επανομής και της Μίκρας και αφορούσαν τις πρώτες ώρες της πρώτης μέρας της τηλεκπαίδευσης. Επιληφθήκαμε όλων. Είχε γίνει η αναγκαία προετοιμασία και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης.
Εξάλλου, χωρίς τροποποιήσεις στο πρόγραμμά τους συνεχίζουν να λειτουργούν τα διαδικτυακά τμήματα -αποτελούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες στον SARS-CoV-2 ομάδες- καθώς δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη συνολική ευθύνη συντονισμού των τμημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τρεις ακόμη περιφερειακές διευθύνσεις.
Σε ό,τι αφορά την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή σε όλη την Κεντρική Μακεδονία περί τα 148 τμήματα και 13 σχολικές μονάδες λειτουργούν με τηλεκπαίδευση έως ότου ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατ’ οίκον απομόνωση των συμμετεχόντων στις τάξεις αυτές μαθητών και εκπαιδευτικών.