H κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην αξιολόγηση του σχολείου και του

Ανέφερε πως «Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχε να γίνει 41 χρόνια, από το 1981», επισημαίνοντας ότι εστιάζει τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο παιδαγωγικό κομμάτι.

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση του σχολείου που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσέφυγε 9 φορές στη Δικαιοσύνη για να γίνει πράξη.

Η κ. Κεραμέως εστίασε επίσης στο δικαίωμα του κάθε φοιτητή να επιλέξει εάν θα φοιτήσει σε ιδιωτικό ή δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Χωρίς να έχει ανοίξει το άρθρο 16 οι νέες δυνατότητες που δίνονται, βοηθούν τα πανεπιστήμια να βελτιωθούν», πρόσθεσε η κ Κεραμεως φέρνοντας ως παράδειγμα την πρώτη Αγγλόφωνη Ιατρική στο ΑΠΘ και την Αγγλόφωνη Ιατρική Αθηνών.

Σχετικά με την χθεσινή υπουργική απόφαση για το εσωτερικό ERASMUS, δήλωσε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο μαθήματα άλλων σχολών του ίδιου ή διαφορετικού επιστημονικού πεδίου σπουδών από αυτό που έχουν επιλέξει.

Αναφερόμενη στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε σχολικούς χώρους, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όλες οι ενέργειες που γίνονται αποσκοπούν στο να προληφθούν τέτοιες καταστάσεις,

«Όταν πήγαμε στο υπουργείο, το 2019, είχαμε 1600ιους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και σήμερα έχουμε 3200», ανέφερε η κυρία Κεραμέως, προσθέτοντας ότι στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να εντοπίζουν και να προλαμβάνουν ψήγματα βίας αλλά και η πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή μίας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά ακόμη και σε ανώνυμη βάση.

Διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ο καταγγέλων θα πρέπει να πει σε ποιο σχολείο αναφέρεται ωστόσο δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη που να δείχνει την ταυτότητα του καταγγέλλοντα, ούτε καν η ένδειξη του IP.

Η κυρία Κεραμέως έκανε επίσης ειδική αναφορά στην εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μαθήματος για την σεξουαλικότητα, για τον σεβασμό των άλλων και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. «Όλες οι πρωτοβουλίες αυτές είναι για να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025