Η Υπουργός Παιδείας μίλησε στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τους πίνακες Ειδικής Αγωγής.
Αναφορικά με νέους μόνιμους διορισμούς είπε πως: «Για 12 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό και εμείς στα δυόμισι χρόνια έχουμε διορίσει 16. 200 εκπαιδευτικούς και εν μέσω πανδημίας και η προσπάθεια γίνεται για να συνεχίσουμε προκειμένου σιγά σιγά να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Ο αναπληρωτής πρέπει να καλείται να κάνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, να αναπληρώνει μια .έκτακτη ανάγκη, μια εγκυμοσύνη, μια ασθένεια, αλλά όχι να είναι αναπληρωτής για 10 και 15 συναπτά έτη. Γι αυτό η προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι να επεκτείνουμε και άλλο τους διορισμούς πέρα από τους 16.000. Εργαζόμαστε πολύ μεθοδικά για να καλύψουμε τέτοιες ανάγκες και από φέτος και σιγά σιγά να πάμε σε μια ομαλοποίηση μετά από πάρα πολλά χρόνια».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε προγραμματίζονται διορισμοί η απάντηση της κας Κεραμέως ήταν πως «η προσπάθεια είναι για φέτος».
Αναφορικά με τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής η Υπουργός είπε πως: Οι Πίνακες της Ειδικής Αγωγής λήγουν 31 Αυγούστου φέτος και είμαστε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να ανοίξουν οι Πίνακες για να μπορέσουν να κατατεθούν χαρτιά και να έχουν νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής.
Επιπροσθέτως η Υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, ξεχωρίζοντας τη θέσπιση του εσωτερικού Erasmus, όπου ένας φοιτητής θα μπορεί να πηγαίνει για ένα 6μηνο και σε άλλη σχολή που τον ενδιαφέρει, το βιομηχανικό διδακτορικό σε συνεργασία με βιομηχανίες, την πρακτική άσκηση, τις αλλαγές στην επιλογή Καθηγητών, τη φιλοξενία start ups εταιρειών μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα κοινά και διπλά πτυχία.
Τέλος η κ. Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επιδότηση του φοιτητικού ρεύματος αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα και στα παιδιά που εξαιτίας του πολέμου εγκαταλείπουν την Ουκρανία επισημαίνοντας πως ήδη 150 παιδιά έχουν εγγραφεί σε ελληνικά σχολεία σε ειδικό πρόγραμμα ένταξης, ενώ όπως είπε, σε συνεργασία με την Unicef, υφίστανται προγράμματα διερμηνείας για γονείς και παιδιά.