: Τι λέει η για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις αλλαγές στις Εξετάσεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την νέα σχολική χρονιά.

Σχολιάζοντας τις χαμηλές , με τις οποίες εισήχθησαν μαθητές σε σχολές ΑΕΙ, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ότι η κυβέρνηση «έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως τόνισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως, πλην σαφώς και ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook. Μάλιστα, στο σχετικό post επιλέγει να βάλει στο κάδρο και αυτούς που δεν πέτυχαν στις πανελλήνιες, επιχειρηματολογώντας με αυτόν τον τρόπο στο ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ρίχνοντας σκιές στην νυν αντιπολίτευση ότι επιλέγει να αγνοήσει ή τουλάχιστον να μην εκπροσωπήσει το κομμάτι των ελληνικών οικογενειών που θα αναζητήσει εκπαιδευτικό μέλλον για τα παδιά της στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα.

Στην ανάρτηση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Κάθε χρόνο αυτή η μέρα φωτίζει ιστορίες ανθρώπων που ξεχωρίζουν για την επιμονή τους, τις δυσκολίες που έχουν υπερβεί, και τη προσπάθειά τους που έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ιστορίες που μας γεμίζουν θαυμασμό και αισιοδοξία.

Ιστορίες όπως αυτή της 44χρονης Σωτηρίας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που πέρασε πρώτη στο τμήμα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της 47χρονης Σμαράγδας, μητέρας δύο παιδιών, που πέρασε πρώτη στην Ιατρική Λάρισας.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα γνώσεις και ευκαιρίες. Η δική σας πρόκληση είναι να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Να τα ζήσετε και φυσικά να τα χαρείτε!

Η δική μας πρόκληση είναι να σας εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα είστε ελεύθεροι να εκφραστείτε, να προβληματιστείτε, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Θέλουμε τα πανεπιστήμιά μας να είναι ανοιχτά, να προσφέρουν ακόμη περισσότερες εμπειρίες και ευκαιρίες, να βελτιώνονται και να εξελίσσονται συνεχώς.

Θέλω όμως να σταθώ και σε όσους δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν το στόχο τους. Η ζωή έχει και απογοητεύσεις αλλά ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε είναι αυτό που στο τέλος καθορίζει την πορεία μας. Και αυτό είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρετε οι ίδιοι: μόνο όσοι αποφασίζουν πως απέτυχαν, πράγματι τελικά αποτυγχάνουν. Μην απογοητεύεστε! Αποφασίστε να πεισμώσετε! Και να αδράξετε την επόμενη ευκαιρία να πετύχετε το στόχο σας, όποιος κι αν είναι αυτός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025