Να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να τηρήσει στο ακέραιο το Σύνταγμα, απέναντι στην Πολύτεκνη οικογένεια που αποτελεί θεμέλιο ισχυρό στην πορεία της Ελλάδας, ζητά με αναφορά του από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης αναφερόμενος στο δικαίωμα της ελεύθερης μεταγραφής των πολύτεκνων φοιτητών που εμπίπτει στη συνταγματική επιταγή για ειδική φροντίδα του κράτους.
“Η πολύτεκνη οικογένεια έχει… χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση τα τελευταία χρόνια, έχει σταθεί όρθια γιατί είναι ενωμένη, και εσείς τους στερείτε τα αυτονόητα”, επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Κώστα Γαβρόγλου, συμφωνώντας με την επισυναπτόμενη επιστολή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, όπου απαιτεί να προστεθεί στην σχετική τροπολογία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, η διάταξη που παραπέμπει στην παράγραφο 8 του άρθρου 21 (Ν.4332/2015) και αναφέρει τα εξής:
“στ’ Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η)τους και στο αντίστοιχο έτος, ενώ καταργείται η παρ. 7 περ. ε’ του ιδίου άρθρου”.
Στην περίπτωση, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, κατά την οποία η προσθήκη της παραπάνω διάταξης δεν είναι εφικτή, “να αυξηθεί η μοριοδότηση των πολυτέκνων της παρ. 7 περ. ε’ του άρθρου 21 του Ν.433/2025, από τα δύο (2) μόρια που ισχύει σήμερα, σε έξι (6) μόρια για τα μέλη των πολυτέκνων οικογενειών”.
Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:
Θέμα: «Επιβεβλημένη συνταγματικά (κατ’ άρθρο 21) η προστασία για τις πολύτεκνες οικογένειες: έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του κράτους, που πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξή τους, στο πλαίσιο της δημογραφικής του πολιτικής- απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου (άρθρου 21 του Ν. 4332/2015) περί μεταγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων αυτών, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ώστε να μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, άλλως να αυξηθεί η μοριοδότησή τους από τα δύο (2) μόρια που ισχύει σήμερα, σε έξι (6) μόρια».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της επιστολής διαμαρτυρίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.