Την πρόθεσή του να καταργηθεί ο νόμος 4250 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το σχέδιο της δικής μας μεταρρύθμισης είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα τον υπηρεσιών προς τον πολίτη, να οργανώσουμε έτσι τη διοίκηση ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι απειλείται, κανείς να μην έχει την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που θα κάνουμε θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα» υπογράμμισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:
«Θα αναποδογυρίσουμε το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων. Εμείς τις κάνουμε για τον λαό και το κράτος μας, όχι για τους δανειστές μας».
Όσον αφορά την κατάργηση του νόμου 4250 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε: «Φυσικά. Σχεδόν όλοι οι θεσμικοί νόμοι, να μην υπερβάλω, θα υπάρχουν και καλά πράγματα, που θα τα κρατήσουμε. Με την αξιολόγηση, αυτοί που δίνουν παραπάνω από τον εαυτό τους στην δουλειά τους να μπορούν να έχουν μια πιο γρήγορη εξέλιξη, να μπορούν να επιλέγονται πιο δικαιοκρατικά στις θέσεις των προϊσταμένων».
Αναφορικά με τους επίορκους, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες μόλις ανασυγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια.
Προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου.
«Αν χρειαστεί, ενδεχομένως να χρησιμοποιήσω ένα μικρό κομμάτι όμως από την ήδη προϋπολογισθείσα δαπάνη για την πρόσληψη 15.000 υπαλλήλων, που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Τέλος, υπογράμμισε ότι θα κρατήσει την tasc force στο υπουργείο αλλά «ως σύμβουλο και όχι αφεντικό.