Δείτε τι κατήγγειλε με ανάρτησή του φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών – Ο φοιτητής, ενώ έτρωγε στην εστία βρήκε κομμάτι από γυαλί στη μερίδα του.

«Τζάμι το φαγητό και σήμερα» έγραψε σε ανάρτησή του ο φοιτητής αναφέροντας ότι το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκε στο φαγητό του -πένες αλά κρεμ- ένα κομμάτι γυαλιού. Μάλιστα την αναφορά του τη συνόδευε με σχετικές φωτογραφίες.

Πάντως, σύμφωνα με άλλους φοιτητές δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς περιέγραψαν αντίστοιχες δικές τους εμπειρίες χωρίς να μένουν έκπληκτοι, σύμφωνα με το pelop:

«Πριν δύο χρόνια είχα βρει κεφάλι από πριτσίνι (για όσους δεν ξέρουν είναι σιδερένιο κεφάλι περίπου σαν αυτό της βίδας) μέσα σε μακριά μακαρόνια. Από τότε προτιμώ να τρώω πένες… Μάλλον ούτε πένες θα ξαναφάω…».

«Μου χει τύχει να μασήσω υφή τζαμακιου / γυαλιού… τώρα κατάλαβα τι ήταν… έλεος πια. Μάλλον συχνά τυχαίνει όχι απλώς μια φορά».

Πρύτανης: Καλώ όποιον φοιτητή βρίσκει κάτι στο φαγητό του να πηγαίνει στην υπηρεσία

Μιλώντας στο pelop ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Μπούρας δήλωσε ότι «αναζητήσαμε τον συγκεκριμένο φοιτητή που έκανε την καταγγελία, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Το Πανεπιστήμιό μας έχει τεχνολόγο τροφίμων και ελέγχει τα πάντα. Αν όμως δεν έχουμε τεκμήρια, δεν μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις στον ανάδοχο του έργου». Ωστόσο, από τη μελέτη της φωτογραφίας που έκανε ο τεχνολόγος τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για γυαλί, αλλά για κάτι καμένο.

«Καλώ όποιον φοιτητή βρίσκει κάτι στο φαγητό του να το πηγαίνει στην υπηρεσία ώστε να ελέγχουμε τι είναι και φυσικά να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα». Πάντως, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στην εστία. Αντίθετα, έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους και στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που είχε πραγματοποιήσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τακτικές αναρτήσεις για το φαγητό κι αυτό με προβληματίζει. Παρακαλώ πολύ όποιον φοιτητή έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο ή έχει εντοπίσει κάτι, να μας το φέρει για να παρέμβουμε. Χωρίς τεκμήρια, επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παρέμβουμε» καταλήγει ο πρύτανης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025