Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Καταγγέλλουμε τη χρήση βίας κατά 15-16χρόνων μαθητών, γιατί κάνανε το «λάθος» να διαμαρτυρηθούν για το μέλλον τους, καταγγέλλουμε την χρήση βίας κατά των γονέων που ζητούν τα παιδιά τους και όλα τα παιδιά να έχουν την μόρφωση που τους αξίζει χωρίς να χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καταγγέλλουμε την χρήση βίας κατά των εκπαιδευτικών που απαιτούν σταθερή δουλειά.
Η Ομοσπονδία γονέων Κεν. Μακεδονίας κάλεσε γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας , την Κυριακή 18/11/2018 18:00, στην εκδήλωση του συλλόγου γονέων του 2ο ΓΕ.Λ. Συκεών, με θέμα « Ενημέρωση για το νέο εξεταστικό σύστημα, που αφορά τους μαθητές Α’ & Β’ λυκείου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», που θα γινόταν με τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Γαβρόγλου στο χώρο του σχολείου.
Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι τους αφορούσε, είχαν θερμή υποδοχή από τα ΜΑΤ, προφανώς με εντολή από τη κυβέρνηση, που τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν τον χώρο, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Έδειξαν ότι θέλουν να τα πούνε μεταξύ τους, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των σχολικών κοινοτήτων, προκειμένου να παρουσιάσουν μία «κανονικότητα» που δεν ισχύει.
Το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για το Λύκειο, το μετατρέπει ακόμα πιο έντονα σε εξεταστικό κέντρο, με την προσθήκη νέων εξετάσεων πανελλαδικού τύπου. Το Λύκειο γίνεται «σχολείο-φροντιστήριο», καθώς επί της ουσίας η γενική μόρφωση σταματά στην Α’ λυκείου. Τα παιδιά μας θα αναγκάζονται να συμπληρώσουν μηχανογραφικό από την Β’ Λυκείου, με πολύ πιο περιορισμένο αριθμό επιλογών, “κόβοντας τα φτερά” πολλών μαθητών, κυρίως λαϊκών οικογενειών. Έτσι, οι ταμπέλες θα μπαίνουν στους μαθητές από νωρίς και θα σφραγίζουν τη μελλοντική τους πορεία.
Εμείς οι γονείς, μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές , μαζί με όλους τους εργαζόμενους , ενώνουμε τις δυνάμεις μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και απαιτούμε ένα σχολείο που να μορφώνει χωρίς να εξοντώνει. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, μέχρι να δικαιωθεί το βασικό μας αίτημα: δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή.