Τη σύνθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι δικηγόρος και πολιτικός.
Η Νικη Κεραμέως γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει νομική στη Σορβόννη και στο Χάρβαρντ και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.
Πολιτική σταδιοδρομία
Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ανανέωσε τη θητεία της τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η Νίκη Κεραμέως είναι μέλος στην Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων και στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2016 ορίστηκε τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.
Η Σοφία Ζαχαράκη είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου.
Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.
Ο Βασίλης Διγαλάκης είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ο Βασίλης Διγαλάκης είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρώην πρύτανης του ιδρύματος.
Έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1986 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992. Από το 1992 έως το 1995 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Stanford (SRI International) στο Menlo Park της Καλιφόρνιας. Στο SRI ανέπτυξε αλγόριθμους για αναγνώριση ομιλίας και κατοχύρωσε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της πρωτοπόρου παγκοσμίως εταιρείας αναγνώρισης ομιλίας, Nuance Communications. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Διάλογος, η οποία πρώτη ανέπτυξε λύσεις αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης για call centers με χρήση τεχνολογιών φωνής στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Από το 1995, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Από το Σεπτέμβριο 2003 έως τον Αύγουστο του 2005, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος. Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως το Μάρτιο του 2013 κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2017 ήταν Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 διετέλεσε Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές μηχανικής μάθησης, αναγνώρισης προτύπων και ομιλίας, επεξεργασίας λόγου, συστημάτων διαλόγου και πολυτροπικών διεπαφών. Ο κ. Διγαλάκης έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έλαβε δύο βραβεία καλύτερης δημοσίευσης από την IEEE Signal Processing Society, το 1999 και το 2000. Το εργαλείο Google Scholar δίνει 4.268 αναφορές στο έργο του και τιμή h-index 34 (Ιανουάριος 2016).
Εκπαίδευση:
Ph.D. Boston University, ΗΠΑ,1992
M.Sc. Northeastern University, ΗΠΑ, 1988
B.Sc. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1986
Ερευνητικά Πεδία: Αναγνώριση Φωνής και Επεξεργασία Λόγου, Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες, Επεξεργασία Σήματος, συμπεριλαμβανομένου επεξεργασία λόγου και εικόνας, Θεωρία Πληροφορίας, Θεωρία εκτίμησης και στοχαστική μοντελοποίηση
Τομέας: Τηλεπικοινωνιών
Εργαστήριο: Πληροφορίας και ∆ικτύων