«Εκτιμώ την συνένωση δυνάμεων δυο δραστήριων και καταξιωμένων φορέων με πολύχρονη και αναγνωρισμένη πορεία, κοινωνική προσφορά και πολύτιμη επιρροή πάνω σε θέματα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Στη δράση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, με γενικό τίτλο «Συζητώντας με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για τον Κόσμο από την Αρχή» και συμμετέχοντες τους συντονιστές και τις συντονίστριες των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, καθώς και εκπροσώπους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. , την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Ορατά και απτά τα αποτελέσματα της συνεργασίας σας, θα αποτελέσουν δυναμικά εργαλεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων στον διαρκή αγώνα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η ρεαλιστική αποτύπωση των προσωπικών εμπειριών  τριών κοριτσιών, πάνω σε διαφορετικές μορφές έμφυλης βίας, είναι ένας σκληρός αλλά, συνάμα, αποκαλυπτικός και συνταρακτικός τρόπος, να έρθουν οι νέοι μας αντιμέτωποι με το απάνθρωπο πρόσωπο της βίας κατά των γυναικών.

Αυτή η έντυπη τετράγλωσση έκδοση και ο οδηγός, που τη συνοδεύει, έχουν λάβει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν αποσταλεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στις Σχολικές Μονάδες όλης της χώρας» τόνισε η κ. Μακρή αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέργειας.

Η Υφυπουργός Παιδείας, κλείνοντας, σκιαγράφησε την αναγκαιότητα : «Η δύσκολη, απαιτητική και, συχνά, απειλητική καθημερινότητα, που βιώνουμε, επιβάλλει τη συστράτευση δυνάμεων, πρωτοβουλιών και ενεργειών προς όφελος των παιδιών και των εφήβων.

Είναι ηθικό και ιερό  καθήκον όλων μας η δυναμική συμμετοχή μας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα έμφυλης βίας.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη γυναίκα από κάθε μορφή αδικίας και κακοποίησης μέσα στο κοινωνικό, εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον.

Μέσα από τις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αρχές του αλληλοσεβασμού, της κοινωνικής ευθύνης, της διαφορετικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Στα αγόρια και τα κορίτσια, που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο, δικαιότερο, ασφαλέστερο, ελεύθερο κόσμο για όλες και όλους.

Αλλάζουμε φιλοσοφία και στάση ζωής, προλαμβάνουμε και καταπολεμούμε τη βία κατά των γυναικών.

Η Παιδεία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο!»