Για τους υπόδουλους Έλληνες, ο πόθος για την ελευθερία ταυτιζόταν με το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης όλου του ελληνικού λαού στον κόσμο της γνώσης και των γραμμάτων.

Η συμμετείχε σε εκδήλωση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, την Δευτέρα 29 Μαρτίου. Το 2ο στρογγυλό τραπέζι πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην ομιλία της «Αξίζουν συγχαρητήρια στις Συντονίστριες και τους Συντονιστές  Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες από τον επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, που στηρίζουν ανάλογες εκδηλώσεις με την κατάρτιση και το κύρος τους.

«Εκπαίδευση και Ελληνική Επανάσταση» και θεματική μας η αμφίδρομη σχέση της Επανάστασης με την Εκπαίδευση στα χρόνια του οθωμανικού ζυγού και στο δρόμο προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με βασικά συστατικά της την ελληνική γλώσσα, την ελληνική παιδεία, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ψυχή, διαμόρφωσε την εθνική ταυτότητα, την εθνική συνείδηση και ομοψυχία.

Για τους υπόδουλους Έλληνες, ο πόθος για την ελευθερία ταυτιζόταν με το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης όλου του ελληνικού λαού στον κόσμο της γνώσης και των γραμμάτων.

Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την πνευματική προκοπή του έθνους και την καλλιέργεια της ιστορικής και γλωσσικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ο αγώνας για ελευθερία και ισότητα είναι διαχρονικός και το δικαίωμα για μόρφωση και Παιδεία, αδιαπραγμάτευτο και πανανθρώπινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025