Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015
Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-3:00μμ Απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Παρέχει στήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).
Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525 Με χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ. Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Γραμμή του Συνηγόρου του Παιδιού για παιδιά 800 11 32 000
Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-4:00μμ Πληροφορίες για το πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο Συνήγορος αν νομίζεις ότι παραβιάζεται κάποιο δικαίωμά σου ή επειδή αντιμετωπίζεις εσύ ή φίλοι/ες σου ένα σοβαρό πρόβλημα.
 Παιδικά χωριά SOS
Σκοποί: α) Δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, τα βοηθά να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων που ανήκουν.
β) Συμμετέχουν στην κοινοτική ζωή και ανταποκρίνονται στις ανάγκες κοινωνικής ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων ανθρώπων.
γ) Δημιουργούν εγκαταστάσεις και προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών.
δ)Ενώνουν τις προσπάθειές τους, με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Αθήνα Ερμού 6 105 63 Aθήνα Τ. 210 33 13 661-3 και 3238048 F. 210 32 26 652
 Κέντρο Πρόληψης και Θεραπείας για το Παιδί και την Οικογένειά του
Σκοποί: Πρόκειται για πρωτοποριακό, ερευνητικό και θεραπευτικό πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, με σκοπό την πρόληψη καταστάσεων κρίσης σε παιδιά και τις οικογένειές τους, την αντιμετώπιση ψυχολογικών – ψυχιατρικών προβλημάτων και την θεραπευτική αντιμετώπισή τους. Επίσης στοχεύει στο να: α) εντοπίσει σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του 6ουΔιαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, παιδιά με προβλήματα μαθησιακά , ψυχολογικά και κοινωνικά β) να συνεργάζεται με οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση, με μονογονεϊκές οικογένειες, όπου εμφανίζονται κοινωνικά, ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα γ) να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν να διαχειριστούν την κρίση, να μη διαλυθούν και τα παιδιά να παραμείνουν σε αυτήν χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθούν σε κάποιο ίδρυμα.