Μαζικά λουκέτα σε όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο, φέρονται αποφασισμένοι να κλειδώσουν οι γονείς των μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για τα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στη Σκιάθο, που έχουν ως αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.
Το Σάββατο, η ένωση γονέων των μαθητών του νησιού πρόκειται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και τη μετάβαση για διαμαρτυρία στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Ηδη ο σύλλογος γονέων των μαθητών του 2ουΔημοτικού Σχολείου Σκιάθου, έχει αποφασίσει από την ερχόμενη Δευτέρα να μην ανοίξει το σχολείο. Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται για την έλλειψη δασκάλας στη Γ’ τάξη, από το πρώτο σχολικό κουδούνι, με αποτέλεσμα, οι μαθητές να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα. Στο ίδιο σχολείο δεν λειτουργεί ούτε το ολοήμερο τμήμα επίσης εξαιτίας έλλειψης εκπαιδευτικού.
Η κατάσταση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Σκιάθου, κ. Μάγια Παπαθέου, είναι τραγική στο νησί και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.
Εκτός από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων υπάρχουν και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Εκατοντάδες ώρες όμως χάνονται τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο, ακόμη και σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα.
Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα μάθημα σε έξι μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου. Χάνονται κάθε εβδομάδα 38 ώρες φυσικής, χημείας, γεωγραφίας, 14 ώρες πληροφορικής, 14 ώρες οικιακής οικονομίας και 10 ώρες καλλιτεχνικών.
Στο λύκειο, οι τελειόφοιτοι μαθητές αγωνιούν πώς θα καλύψουν την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε εβδομάδα χάνονται 5 ώρες χημείας, 13 ώρες πληροφορικής, ενώ μαθήματα βιολογίας και χημείας, ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Δευτέρα.
Πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι συζήτησης to Σάββατο, θα είναι το κλείδωμα μαζικών λουκέτων στα σχολεία, ενώ οι γονείς θα διεκδικήσουν άμεση λύση με επισκέψεις τους στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης.