Μούχλα, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, ασυντήρητα ασανσέρ και σοβάδες που πέφτουν απ’ τα ταβάνια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στις του .

Σε πολλά σημεία των τοίχων οι σοβάδες έχουν φύγει, ενώ οι εξωτερικοί σωλήνες είναι σκουριασμένοι απ’ την πολυκαιρία. Ακόμη, σε διάφορα σημεία μέσα στα κτήρια υπάρχουν κουβάδες σφουγγαρίσματος για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια.

Μέσα στις ντουζιέρες και τα μπάνια υπάρχει πράσινη μούχλα, που αναδίδει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους. «Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», λέει στη Voria ο φοιτητής Γεωλογίας, Δημήτρης Χατζηιωάννου που μένει στις εστίες.

Μιλώντας στη Voria η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης πως δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στα ασανσέρ, με αποτέλεσμα να κλείνονται συνεχώς φοιτητές μέσα.

Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.

 

Από χθες σταμάτησε να λειτουργεί το των εστιών, καθώς έληξε -χωρίς να ανανεωθεί- η σύμβαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης με την εργολήπτρια εταιρεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. άλλαξε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς η απελθούσα να υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης. Παράλληλα το κτήριο του Ιδρύματος στην Αθήνα τελεί υπό κατάληψη από τις 2 Νοεμβρίου, από φοιτητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή της σίτισης και την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Λόγω της κατάληψης, το Ίδρυμα αδυνατεί να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Ζέρβας και ο αντιπρόεδρος κ. Γεωργόπουλος συναντήθηκαν στην είσοδο του κτηρίου με αντιπροσωπεία φοιτητών προκειμένου να συζητήσουν για την επίλυση των προβλημάτων τους. Στη συνάντηση αυτή τους επιδόθηκε κείμενο με τα αιτήματα των φοιτητών, και δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν κάποια από αυτά, σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στις εστίες του ΑΠΘ οι φοιτητές αναρωτήθηκαν για τη διακοπή της σίτισής τους και η γραμματεία των εστιών τους ενημέρωνε για την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πόσο θα κρατήσει αυτή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025